x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie PENTRU PRIETENI/Salarii şi venituri umflate de criză

PENTRU PRIETENI/Salarii şi venituri umflate de criză

de Daniela Ivan    |    17 Dec 2008   •   00:00

Cătălin Cotruţ, finul fostului şef al Autorităţii Aeronautice Florea Geică, cel mai bogat pensionar, este aranjat până-n 2010.



Guvernul Tăriceanu îşi aranjează protejaţii pe ultima sută de metri. Reprezentantul României la Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile, Cătălin Cotruţ, poate lucra
la instituţia din Montreal până la finele mandatului, în 2010, cu un salariu lunar de 6.400 de dolari pe lună. El mai primeşte şi indemnizaţii atât pentru soţie, cât şi pentru copii, în sumă de 19.200 de dolari pe an, respectiv 4.800 de dolari pe an. Aşa a stabilit Cabinetul Tăriceanu luni, 15 decembrie, prin HG nr. 842. Banii oferiţi cu atâta generozitate de Guvernul Tăriceanu sunt suportaţi de Autoritatea Aeronautică Civilă din România, unde până de curând a fost şef Geică.

CHELTUIELI PESTE CHELTUIELI
La rândul ei, secretara lui Cotruţ primeşte şi ea lunar 2.000 de dolari canadieni, iar consilierul acestuia este retribuit cu 3.500 de dolari canadieni pe lună. La aceşti bani se mai adaugă fonduri suplimentare destinate diferitelor cheltuieli pe care reprezentanţa şi salariaţii ei le-ar putea avea în Canada. De exemplu, mobilier şi birotică (20.500 de dolari canadieni), consumabile (400 de dolari canadieni pe lună), transport Montreal – Bucureşti şi retur, inclusiv pentru membrii familiei, precum şi transportul bagajelor (6.800 de dolari canadieni pe an), deplasări oficiale în România sau în străinătate (60.000 de dolari canadieni pe an) etc. Hotărârea Guvernului mai prevede şi ca ROMATSA să suporte cheltuielile legate de chirie pentru locuinţa reprezentantului, precum şi întreţinere, igienizarea interioară şi exterioară a locuinţei şi autoturismului. În total, 55.800 de dolari canadieni pe an. Spre comparaţie, cheltuielile anuale legate de chiria şi utilităţile biroului se ridică la 10.824 de dolari canadieni pe an. Statul îi asigură lui Cătălin Cotruţ chiar şi costurile pentru menţinerea licenţei şi calificării de pilot, inclusiv transportul din Montreal şi retur până la locul desfăşurării activităţilor necesare menţinerii licenţei, estimate la 17.000 de euro pe an.

×
Subiecte în articol: economic dolari canadieni