x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Postul Crăciunului, prea scump pentru români. Câți bani trebuie să scoată credincioșii din buzunar

Postul Crăciunului, prea scump pentru români. Câți bani trebuie să scoată credincioșii din buzunar

12 Noi 2022   •   17:05
Postul Crăciunului, prea scump pentru români. Câți bani trebuie să scoată credincioșii din buzunar

Postul Crăciunului din acest an va fi mai scump față de anii anteriori din cauza inflației extrem de ridicate și a scumpirilor la alimente.

Întrucât produsele de origine animale sunt interzise în dieta credincioșilor, aceștia vor trebui să scoată din buzunar mai mulți bani pentru cele de origine vegetală dar și pentru pește. 

Timp de șase săptămâni, persoanele care postesc vor trebui să achiziționeze legume, fructe, cereale.

Dintre produsele necesare pentru mâncarea de post, cel mai mult s-au scumpit cartofii, potrivit unei analize de piață a INS. Cartofii costă astfel cu 40% mai mult față de luna octombrie 2021. Urmează mălaiul și făina, ale căror prețuri sunt cu 34% mai ridicate.

Întrucât sunt dezlegări la pește în fiecare weekend, peștele poate fi consumat, dar și costul acestuia s-a majorat cu 20%. 

În piața Obor din Capitală, cartofii costă 4 lei/kg, ceapa 6 lei/kg, pâinea pe vatră 5 lei/kg, ardeii iuți 20 de lei/kg, ardeiul gras și ardeiul capia 10 lei/kg, roșiile 12-15 lei/kg iar castraveții 10 lei/kg. 

 

 

×