x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prognoze UE - Salarii crescute

Prognoze UE - Salarii crescute

de Daniela Ivan    |    29 Apr 2008   •   00:00
Prognoze UE - Salarii crescute

Salariul real din România va urca în acest an cu 10,4%, cel mai accelerat ritm de creştere din UE, potrivit Comisiei Europene (CE), nivel însă inferior celui prognozat în toamna anului trecut, cînd estimarea privind majorarea cîştigului mediu era de 12,2%. Analiştii CE notează că productivitatea muncii, calculată ca PIB real pe angajat, se va majora în 2008 cu 5,2%.

Salariul real din România va urca în acest an cu 10,4%, cel mai accelerat ritm de creştere din UE, potrivit Comisiei Europene (CE), nivel însă inferior celui prognozat în toamna anului trecut, cînd estimarea privind majorarea cîştigului mediu era de 12,2%. Analiştii CE notează că productivitatea muncii, calculată ca PIB real pe angajat, se va majora în 2008 cu 5,2%.Comisia a îmbunătăţit şi estimarea privind creşterea economică a României din acest an cu 0,3 puncte procentuale, la 6,2%.

 

 

VALUTE. Cursul mediu leu – euro pentru 2008 şi 2009 este estimat la 3,7 lei/euro faţă de 3,35 lei/euro, potrivit prognozei economice de primăvară a CE. Pentru anul viitor, CE anticipează continuarea deprecierii leului în raport cu moneda europeană, astfel că rata medie se va plasa la 3,71 lei/euro. Potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză, rata medie de schimb va fi în acest an de 3,55 lei/euro, pentru ca în 2009 să coboare la 3,45 lei/euro.

×
Subiecte în articol: economic