x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii vor RCA cu clauze de decontare directă

Românii vor RCA cu clauze de decontare directă

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   00:20
Românii vor RCA cu clauze de decontare directă

Companiile de asigurări care practică RCA au vândut în primul semestru 279.628 de clauze de decontare directă ataşate poliţelor RCA, cu 43% mai multe faţă de S1/2022, anunță Ziarul Financiar.

Companiile de asigurări care practică RCA au vândut în primul semestru (S1) din 2023 un număr de 279.628 de clauze de decontare directă ataşate poliţelor RCA, însemnând un volum al primelor brute subscrise de 49,3 mil. lei, în creştere cu 52,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor din S1/2023.

Primele şase luni din 2023 au adus cu 43,2% mai multe clauze de decontare directă faţă de perioada similară a anului trecut. Clauza de decontare directă le oferă clienţilor posibilitatea de a solicita plata despăgubirii, în cazul unui eveniment rutier, de la propriul asigurător RCA şi nu de la asigurătorul şoferului care a provocat dauna. Ulterior, asigurătorul îşi recuperează banii de la compania de asigurări a şoferului vinovat.

Deşi această metodă are un cost suplimentar care se adaugă poliţei RCA, prima medie anualizată fiind de 179 lei în primele şase luni din 2023, faţă de 173 lei în perioada similară a anului trecut, procesul de despăgubire este mai facil prin faptul că păgubitul se adresează direct asigurătorului său.

(sursa: Mediafax)

×