x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Registrul de certificate verzi, spart din România

Registrul de certificate verzi, spart din România

31 Ian 2011   •   20:38

Poliţia din Grecia a identificat mai mul­te adrese IP din România la ori­gi­nea unui atac informatic prin care au fost sustrase 300.000 de permise eu­ropene pentru emisii de gaze cu efect de seră, scrie Reuters.

Compania de la care au fost furate certificatele este Halpys Cement, subsidiara elenă a Italcementi. Nu se ştie exact când s-au furat permisele, eva­lua­te la circa 4,4 milioane de euro, în­să re­gistrul elen a informat compania în legătură cu „tranzacţii ne­obişnuit de mari” pe 18 ianua­rie. Po­liţia a anun­ţat că a identificat ze­ce adrese de IP din România fo­lo­si­te de hackeri pentru a ataca regis­trul Greciei. Au­to­rităţile au sesizat In­­terpolul. Executivul european a oprit acum zece zile tranzacţiile cu certificate de emi­sii de carbon. Un certificat este echi­va­lentul unei tone de dioxid de car­bon ce poate fi emisă în atmosfe­ră de o corporaţie. Acestea sunt date de Uniunea Europeană, iar cantităţile sunt livrate statelor membre. Acestea le împart companiilor din propriile ţări mai departe gratis, dar din 2013 vor fi plătite.

Companiile care de­pă­şesc alo­că­rile sunt obligate să îşi cumpere dife­renţa de pe piaţă. Unităţii ro­mâ­ne a Holcim i-au fost furate 1,6 mi­lioane de certificate.

×
Subiecte în articol: economia