Statele membre ale Uniunii Europene au produs în 2015 o cantitate de aproximativ 317 milioane de tone de cereale, iar Franţa a fost responsabilă pentru aproape un sfert din cantitatea totală (23% sau 72,6 milioane tone), urmată de Germania (15%), Polonia (9%), Marea Britanie, Spania şi România, cu o cantitate de 19,2 milioane tone sau 6% din producţia totală a UE, arată datele publicate joi de Eurostat.
Aproape jumătate din producţia totală de cereale a UE a fost compusă din grâu şi porumb. Franţa şi Germania au fost responsabile pentru 44% din producţia de grâu a UE, urmate de Marea Britanie, Polonia şi România (7,9 milioane tone sau 5% din producţia UE). Franţa a fost, de asemenea, cel mai mare producător de porumb din UE, fiind responsabilă pentru 23,3% din producţia totală, urmată de România (15,3%) şi Italia (12%).
Doar opt state membre UE, printre care se numără şi România, au produs orez în 2015. Aproape jumătate din producţia totală de orez a UE a fost raportată în Italia, urmată de Spania cu 28,8%. Pe ultimul loc între aceste state este România, cu o producţie de 49.800 de tone, adică mai puţin de 2% din producţia totală a UE.
De asemenea, UE a fost în 2015 cel mai mare producător mondial de sfeclă de zahăr (cu aproape 102 milioane tone sau 48,5% din producţia mondială) iar Franţa (32,9%) şi Germania (22,2%) au fost responsabile pentru mai mult de jumătate din producţia UE. Alţi importanţi producători de sfeclă de zahăr au fost Polonia (9,2% din producţia UE) şi Marea Britanie (6,1%). Cu o producţie de aproape un milion de tone de sfeclă de zahăr, România a fost responsabilă pentru mai puţin de 1% din producţia UE. Cu toate acestea, România este ţara cu cea mai mare creştere procentuală (20,3%) a volumului producţiei de sfeclă de zahăr între anii 2007 şi 2015.