x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, locul 11 în topul destinaţiilor pentru investitori

România, locul 11 în topul destinaţiilor pentru investitori

02 Iun 2010   •   00:00
România, locul 11 în topul destinaţiilor pentru investitori

Potrivit unui studiu al Ernst&Young, în 2009, ţara noastră a înregistrat faţă de anul anterior o scădere semnificativă atât a numărului de proiecte de investiţii, cât şi a numărului de locuri de muncă create. În ciuda acestei scăderi, investitorii străini consideră că România este în continuare foarte atractivă pentru proiectele industriale.



Marea Britanie este principala destinaţie din Europa a investiţiilor străine directe, potrivit Studiului privind Atractivitatea Investiţională a Europei Ernst&Young, citat de Wall-Street. Numărul de proiecte din Marea Britanie a scăzut cu doar 1%, până la 678, care au creat 20.017 locuri de muncă.

Nici Franţa nu stă rău, păstrându-şi poziţia a doua în top, prin atragerea a 528 de proiecte de investiţii, în creştere cu 1% faţă de 2008.

Cu 418 proiecte de investiţii, Germania, ocupă locul 3 în clasament, ce reprezintă o creştere de 7% faţă de anul anterior.

Acelaşi studiu anunţă că economia Spaniei, care ocupă locul 4 în top, a fost puternic afectată în 2009, diminuarea numărului de proiecte investiţionale nefiind deloc surprinzătoare. Acelaşi situaţie o regăsim şi în cazul Irlandei, care ocupă locul 10 în clasament.

În topul destinaţiilor pentru investiţiile străine directe, realizat de Ernst&Young, Rusia ocupă locul 5, cu 170 de proiecte de investiţii realizare anul trecut, adică o creştere de 19% faţă de 2008.

Următoarele locuri în clasament sunt ocupate de Belgia, Olanda, Polonia, Italia şi Irlanda.

Ţara noastră se situaeză pe locul 11, înregistrând o scădere semnificativă atât a numărului de proiecte de investiţii, cât şi a numărului de locuri de muncă create. A atras 75 de proiecte de investiţii străine directe, reprezentând 2% din totalul de proiecte din Europa, dar a generat 6.384 de locuri de muncă, 5% din totalul european.

Ca numar de proiecte, România a depăşit anul trecut ţări ca Elveţia, Ungaria, Suedia sau Austria.

×
Subiecte în articol: economic