x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sapard - Planul de acţiune, implementat

Sapard - Planul de acţiune, implementat

de Diana Rucinschi    |    01 Sep 2008   •   00:00

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a implementat planul de acţiune pentru remedierea deficienţelor Programului SAPARD şi a transmis raportul către Fondul Naţional din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, plăţile urmînd să fie reluate după confirmarea auditorilor.



Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a implementat planul de acţiune pentru remedierea deficienţelor Programului SAPARD şi a transmis raportul către Fondul Naţional din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, plăţile urmînd să fie reluate după confirmarea auditorilor. Fondul Naţional este organismul care acţionează în calitate de Autoritate Competentă a Programului SAPARD şi care este autorizat să transmită evaluări şi raportări către Direcţia Generală pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene (DG AGRI). Laszlo Klarik, directorul general al APDRP a precizat că nu crede că auditul din partea Fondului Naţional va dura mai mult de două săptămîni. În plus, Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi a României va efectua un audit extern, care a fost solicitat de Comisia Europeană.

MĂSURI. Într-un comunicat de presă, APDRP precizează că a consolidat toate procedurile, în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, a realizat un plan de acţiuni pentru dezvoltarea resurselor umane şi a realizat o analiză de risc a proiectelor SAPARD, reverificînd totodată şi proiectele cuprinse în eşantioanele de verificare. De asemenea,  APDRP  a luat toate măsurile necesare pentru ca verificările pe teren să fie făcute în timp util şi pe baza standardelor cerute. Au fost realizate liste suplimentare de verificare pe teren care includ elemente specifice pentru diferitele tipuri de investiţii. În acelaşi timp, personalul Direcţiei de Audit Intern din cadrul APDRP a fost redimensionat astfel încât să poată permite mai multe controale ad-hoc.

×
Subiecte în articol: economic