x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şef nou la BCR

Şef nou la BCR

de Jurnalul National    |    19 Apr 2008   •   00:00
Şef nou la BCR

Preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), Manfred Wimmer, va fi înlocuit de la 1 iulie de Dominic Bruynseels, pînă de curînd director pentru pieţe emergente în cadrul Barclays, Dubai, a anunţat ieri banca

Preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), Manfred Wimmer, va fi înlocuit de la 1 iulie de Dominic Bruynseels (foto), pînă de curînd director pentru pieţe emergente în cadrul Barclays, Dubai, a anunţat ieri banca. Dominic Bruynseels se va alătura conducerii BCR începînd cu 1 mai şi va prelua conducerea efectivă a băncii după primirea aprobărilor din partea Băncii Naţionale a României. Noul preşedinte al BCR a activat timp de 27 de ani în cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat funcţia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail şi Corporate Banking Global în Pieţe Emergente. Manfred Wimmer a fost numit preşedinte interimar al băncii la 1 decembrie 2007, în locul lui Nicolae Dănilă, care s-a retras din funcţie după şapte ani în care a condus BCR. Wimmer a fost director de strategie al Erste şi responsabil al grupului austriac în procesul de privatizare a BCR.

 

CONDUCERE. Din Comitetul executiv al BCR mai fac parte Jean Andronie (vicepreşedinte exe­cutiv, responsabil cu activitatea de corporate), Oana Petrescu (vice­pre­şedinte executiv pe partea de ope­raţiuni), Martin Skopek (vi­ce­pr­e­şedinte executiv, retail & private banking) şi Helmuth Hintringer (vicepreşedinte executiv, financiar şi riscuri).

BCR face parte din grupul austriac Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen, care a plătit, în 2006, 3,75 miliarde de euro pentru a prelua 61,88% din acţiuni de la statul român (36,88%), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi International Finance Corporation, în cea mai mare tranzacţie de privatizare derulată în România.

×
Subiecte în articol: economic