x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi pentru agricultori. Ce putem planta în această perioadă?

Sfaturi pentru agricultori. Ce putem planta în această perioadă?

19 Oct 2016   •   08:23
Sfaturi pentru agricultori. Ce putem planta în această perioadă?

Să vorbim despre ce putem face în octombrie în grădină. Această perioadă este una tocmai bună pentru plantarea pomilor, arbuștilor și a plantelor perene.


Solul este cald inca si plantele se vor bucura de un start bun inainte de venirea iernii.

Ce putem planta in aceasta perioada?

Este simplu, vorbim despre arbustii foiosi, trandafirii si pomii fructiferi. De asemenea, octombrie este o luna potrivita pentru separarea plantelor perene devenite prea mari.

Cand faceti acest lucru, trebuie sa aveti grija sa nu afectati radacinile si separati plantele tinere de cele batrane, dupa care le puteti replanta cu usurinta.

Tot in octombrie este ideal sa puneti in borduri plantele proaspat achizitionate.. Pentru ca pamantul nu s-a racit inca florile se vor instala exact asa cum trebuie.

Tot in aceasta luna este ideal sa ne ocupam de sadirea plantelor bulboase in borduri si ghiveci. Bulbii care infloresc tarziu trebuie pusi mai adanc, dupa care necesita acoperirea cu un strat de pamant.

Pe de alta parte, plantele care infloresc primele, trebuie plantate la suprafata.

Daca in primavara urmatoare doriti sa mutati arbusti mari, pomi sau conifere, acum trebuie sa sapati un sant de jur imprejurul lor pe care sa-l umpleti cu frunze.

In acest fel, mutarea va fi mult mai simpla.

Va mai dam un pont pentru aceasta luna

×