Pentru a te asigura că bunurile tale de valoare, dar și cei dragi ție, rămân în siguranță, trebuie să apelezi la anumite metode de securitate și prevenire. De aceea, ca să eviți viitoarele pagube ce pot apărea, fie cauzate de persoane străine, fie din cauze naturale, ai nevoie de câteva investiții în propria locuință. Iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora casa ta să devină rezistentă în fata potențialelor pericole.
Fii discret legat de bunurile pe care le deții
O măsură de precauție pe care poți să o iei este să nu dezvălui nimănui detalii despre bunurile pe care le deții, pentru că nu știi niciodată când informațiile respective pot fi speculate de persoane răuvoitoare. De asemenea, nu îți expune viața pe rețelele de socializare. Mai precis, nu este recomandat să publici poze cu locuința ta, cu mașina personală sau cu obiecte de mare valoare. În plus, nu anunța când pleci în vacanță, fiindcă hoții ar putea să dea o spargere atunci când ești plecat. Mai degrabă, poți ruga un vecin în care ai foarte mare încredere să fie cu ochii pe parcursul vacanței tale.
Apelează la sisteme de securitate performante
Mai bine previi potențialele pagube decât să ai de-a face cu ele. Drept urmare, instalează-ți sisteme de securitate performante. Începe cu camerele de supraveghere, atât în exteriorul locuinței, cât și înăuntru. Cele de exterior te vor ajuta să monitorizezi fiecare mișcare din fața casei tale, iar în interiorul casei poți plasa în fiecare încăpere o spy camera. Mai precis, un dispozitiv de înregistrare care este ascuns într-un obiect banal, precum un odorizant sau un ceas de birou. Astfel, în cazul în care hoții ți-ar pătrunde în casă sau alte persoane rău intenționate ar sustrage bunuri de valoare din căminul tău, camerele vor înregistra momentul furtului. De asemenea, folosește un sistem antiefracție, dar și unul de alarmă. În plus, montează-ți o ușă metalică ranforsată, care prezintă o rezistență superioară la impact.
Fii prevăzător
Pe lângă hoți care ți-ar putea sustrage bunurile de valoare, trebuie să ții cont și de alt aspect important, de daunele care pot apărea de la sine. De exemplu, un incendiu. Drept urmare, asigură-te că instalația electrică și prizele funcționează optim. Instalează-ți un detector de fum. De asemenea, mereu pot apărea scăpări de gaze, de aceea montează-ți și un senzor care să te avertizeze în acest sens. În plus, oricând se poate fisura o țeavă, deci să ți se inunde locuința, așa că ți-ar prinde bine un senzor de inundație. Pe de altă parte, poți apela la un sistem de iluminare inteligent, cu precădere la becuri smart, pe care le poți programa să se aprindă când ești plecat de acasă, mai ales în concediu, iar acest aspect să inducă tâlharii în eroare.
Nu îți ține bunurile de valoare în același loc
Este indicat să nu îți toate bunurile de valoare în același loc, mai ales în aceeași cameră. Preferabil ar fi să nu ai sume mari de bani în casă, pentru că ar fi o pradă ușoară pentru hoți și s-ar putea să nu îi mai recuperezi niciodată. Folosește un seif în care să îți păstrezi bijuteriile, ceasurile sau banii. Ascunde-l într-un loc în care doar câteva persoane pot avea acces la el. Pe de altă parte, poți apela și la casetele de valori, unde doar tu ai acces la bunuri, fără ca altcineva să mai știe de existența lor.
Până la urmă, tu știi cel mai bine care sunt măsurile de securitate la care trebuie să apelezi ca să îți păstrezi casa în siguranță. Totuși, cel mai bine e să fii prevăzător și să investești în sisteme speciale, care să te țină departe de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranță, poți apela și la serviciile unei firme de pază, ca să intervină prompt.
Sursă foto: shutterstock.com