x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SIF Oltenia vrea să scape de acţiunile ARO Câmpulung

SIF Oltenia vrea să scape de acţiunile ARO Câmpulung

26 Apr 2009   •   00:00

SIF Oltenia (SIF5) vrea să vândă în acest an acţiunile controlate la unele firme care sunt în faliment sau care nu aduc profit societăţii de investiţii, pe care le consideră active toxice, în valoare de aproximativ 25 milioane lei. Printre acţiunile pe care SIF Oltenia vrea să le înstrăineze se află şi cele de la societatea ARO Câmpulung, informează Mediafax.



La finele lunii martie, SIF Oltenia avea un activ net de 949,3 milioane lei, cu 1% sub valoarea din februarie, de 958,9 milioane lei. Comparativ cu nivelul de anul trecut, de 1,12 miliarde lei, activul net s-a diminuat cu 15,23%. "Vrem să curăţăm în acest an portofoliul SIF Oltenia de activele toxice, adică să vindem unele pachete de acţiuni pe care le avem la unele societăţi de la care nu încasăm dividende, care sunt în faliment sau cu care lucrăm foarte greu. Valoarea acestora este de aproximativ 25 milioane lei, şi vom încerca să le valorificăm pentru început prin licitaţie. Dacă nu vom reuşi să le vindem prin licitaţie, atunci vom folosi o altă societate din portofoliul nostru, una de tip închis, pe care o deţinem intergral, care să preia aceste active, pentru o sumă modică. În acest fel, nu vor putea exista discuţii despre faptul că vindem acţiunile respective cu anumite scopuri ascunse", a afirmat directorul general al SIF Oltenia, Dinel Staicu.



Potrivit lui Florian Buzatu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia, societatea va scoate la vânzare peste 30 de pachete de acţiuni la aceste societăţi, printre care şi titlurile de la Aro Câmpulung. "Vrem să avem un portofoliu curat, în care investitorii să ştie în ce investesc", a adăugat Buzatu. SIF Oltenia are un capital social de 58 milioane lei, divizat în 580,1 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Acţiunile SIF Oltenia au încheiat şedinţa bursieră de joi în stagnare la preţul de 0,79 lei. La această cotaţie, societatea are o capitalizare de 458,3 milioane lei.

×
Subiecte în articol: economic oltenia