x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sistemul informatic pentru depunerea online a proiectelor europene va fi lansat în luna martie

Sistemul informatic pentru depunerea online a proiectelor europene va fi lansat în luna martie

19 Feb 2016   •   13:03
Sistemul informatic pentru depunerea online a proiectelor europene va fi lansat în luna martie

Lansarea sistemului informatic pentru depunerea online a proiectelor europene a fost devansată pentru luna martie şi nu va fi deschisă astăzi, aşa cum era prevăzut iniţial, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Ciprian Necula, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

'MySmis este în proces de finalizare. Azi era ultimul retuş, din câte ştiu eu. Nu va fi deschis astăzi (vineri - n.r.). E verificat de mai multe organisme intermediare pentru că la nivel central funcţionează şi vrem să vedem cum funcţionează şi la nivel local. E foarte important să nu avem erori pe el. Noi spunem că în luna martie lansăm programul', a spus Necula.

În data de 4 februarie, ministrul de resort, Aura Răducu, spunea că MySMIS va fi operaţională începând cu data de 19 februarie, cu o întârziere de aproximativ o lună.

"Iniţial am crezut că anumite probleme tehnice le putem rezolva până la 15 ianuarie. Şi Windows 10 când s-a pus, a durat câteva luni până când s-a lansat. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ne ajută, este o echipă care lucrează intens şi multe ore pe zi pentru a ne ajuta. Acesta este un sistem extrem de complex. O să fie mai important decât orice sistem pe care îl avem. Odată ce aplicantul îşi depune CNP-ul şi spune că se numeşte Ionescu, Popescu, imediat este legat la baza de date a Poliţiei şi este verificat dacă CNP-ul este al acelei persoane şi are voie să se înscrie. Este interconectat cu mai multe baze de date astfel încât să eliminăm din problemele şi dificultăţile pe care le-am avut în prima perioadă când veneau beneficiari pe mai multe proiecte şi lucrau 30 de ore pe zi pe un proiect. Nu o să se mai poată face asta şi o să ştii cine lucrează şi cum. Nu avem ce face, am întârziat cu o lună", a spus ministrul Fondurilor Europene.

Aura Răducu a precizat că persoanele care vor apărea că muncesc peste 12 ore pe zi vor fi date afară din sistem, aceasta fiind limita stabilită.

În 2014, a fost lansată aplicaţia MySMIS2014, care urmează a fi utilizată de solicitanţii şi beneficiarii de fonduri europene în relaţia lor cu autorităţile, pentru a depune proiecte mai rapid şi mai simplu, utilizând mediul online, şi pentru a-şi implementa mai uşor proiectele.

În data de 25 noiembrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene - Direcţia Generală Programe Capital Uman a anunţat amânarea deschiderii sistemului informatic MySMIS2014 pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 2 - Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţile marginalizate rome şi nr. 3/2015 - Sprijin pregătitor pentru animarea comunităţii din cadrul oraşelor cu populaţie peste 20.000 de locuitori, Etapa I - Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) şi pentru înfiinţare GAL nou/ adaptare GAL deja înfiinţat la cerinţele DLRC pentru perioada de programare 2014-2020, aferente Programului Operaţional Capital Uman (POCU).

Decizia a venit ca urmare a identificării unor elemente care necesită îmbunătăţiri şi simplificare în operaţionalizarea sistemului informatic MySMIS2014, elemente sesizate în urma testării finale a acestuia. AGERPRES

×