x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Statistica - Productia de lactate este in scadere

Statistica - Productia de lactate este in scadere

de Diana Rucinschi    |    08 Aug 2008   •   00:00

Cantitatea de lapte de vaca colectata de fabricile de procesare in primul semestru a crescut cu 3,1%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 582.044 de tone, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).



Cantitatea de lapte de vacă colectată de fabricile de procesare în primul semestru a crescut cu 3,1%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 582.044 de tone, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Totodată, au fost înregistrate creşteri la toate categoriile de produse procesate din lapte de la 10,1% pentru iaurturi şi pînă la 3,3% pentru unt. Producţia de lactate a înregistrat, însă, scăderi la majoritatea categoriilor în comparaţie cu luna precedentă din acest an, singurul segment cu evoluţie pozitivă fiind untul, cu un plus de 2,4%. Cantitatea de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut etc) a scăzut în iunie, comparativ cu mai, cu 14,6%, în timp ce laptele de consum şi smîntîna au înregistrat scăderi de 10,3%, respectiv 6,3%. Producţia de brînzeturi a înregistrat de asemenea un declin de 6,7%.

×
Subiecte în articol: economic