x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

12 Dec 2008   •   00:00
Ştiri

LEUL, ÎN PICAJ: Leul s-a depreciat şi a fost cotat la 3,9047 euro. Cursul leu-dolar a ajuns la 2,9643 lei pentru un dolar.

Moneda naţională a continuat să se deprecieze, iar BNR a anunţat o rată de referinţă de 3,9047 lei/euro, cea mai ridicată cotaţie a monedei naţionale din ultimele două luni, cu 1,73 bani peste nivelul de miercuri. Dealerii suspectează o intervenţie indirect în piaţă a BNR, dar spun că banca centrală nu se împotriveşte trendului de depreciere, ci doar îl face mai lin. Şi valutele din regiune s-au depreciat şi ele la deschiderea şedinţei, dar şi-au acoperit pierderile şi au o evoluţie stabilă la jumătatea şedinţei, spun dealerii. (D. Ivan)

AJUTOR DE STAT
Ajutor financiar reversibil, sub formă de credit, cu rata de referinţă adoptată de Comisia Europeană (CE), ajutor pentru restructurarea societăţii sau pentru lichidarea acesteia. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru societăţile din portofoliu în vederea depăşirii crizei economice financiare mondiale. De asemenea, AVAS oferă la cererea justificată a societăţilor din portofoliu înlesniri la plată, constând în eşalonări pe o perioadă de maximum cinci ani, cu o rată de referinţă adoptată de CE. Condiţiile de eligibilitate vor fi stabilite prin Hotărâre de Guvern.

CRIZA ÎN PRÊT-A-PORTER
Adio “alta moda”, respectiv adio mari-lor case de modă. În vremuri de criză, cheltuielile se reduc, încep să renască micile ateliere şi se apelează la croitorese. Dar nu toţi stiliştii italieni sunt de acord. “Este o alarmă nefondată, deoarece criza nu a afectat niciodată bunurile de lux, spune creatorul de modă Renato Balestra. “Ceea ce la ora actuală se află probabil în cădere liberă este prêt-a-porter, pentru că cea care suferă este clasa mijlocie”, subliniază stilistul. Este absurd să se creadă că moda de lux poate fi înlocuită de munca croitoreselor, a afirmat şi Vincenzo Merli, administrator delegat şi manager al casei Egon von Furstenberg. (M.M)

×
Subiecte în articol: economic