x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transporturile nu reuşesc să cheltuiască banii UE

Transporturile nu reuşesc să cheltuiască banii UE

de Elena Stan    |    29 Noi 2010   •   19:30

România a atras 1,8% din fondurile europene pentru dezvoltarea  infrastructurii. “România a atras doar 83 de milioane euro din cele 4,6 miliarde de euro, la cât se ridică fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea infrastructurii, însă pentru anul viitor, Ministerul Transporturilor şi-a propus să contracteze 1,6 miliarde de euro”, a spus Eusebiu Pistru, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Pistru a explicat că în bugetul ministerului pentru 2011 vor exista sume mai mari pentru cofinanţarea proiectelor care utilizează bani europeni. Oficialul a mai spus că România “a pierdut startul”, neatrăgând în ultimii doi ani bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat în septembrie că relaţia Ministerului Transporturilor cu Comisia Europeană a fost în ultimii ani “puţin mai încordată”, fapt care explică, într-o anumită măsură, şi rezultatele nesatisfăcătoare în absorbţia fondurilor europene pentru infrastructură.

Ea a afirmat că va continua dialogul cu oficialii UE, pentru a găsi soluţiile care să deblocheze procesul de absorbţie. Până în 2013, România poate beneficia de sume totalizând 4,6 miliarde de euro acordate de UE prin Programul Operaţional de Transporturi.

×
Subiecte în articol: economia