x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transporturile pregătesc finanţarea pentru M 6

Transporturile pregătesc finanţarea pentru M 6

de Adrian Stoica    |    21 Dec 2017   •   10:50
Transporturile pregătesc finanţarea pentru M 6

Ministerul Transporturilor va depune pe 27 decembrie aplicaţia de finanţare pentru magistrala de metrou M6, în valoare de 1,327 miliarde de euro fără TVA, a anunţat, ieri, în deschiderea şedinţei de Guvern, ministrul Felix Stroe. Magistrala 6 - 1 Mai-Otopeni este cel mai avansat proiect al Metrorex, cu indicatorii tehnico-economici aprobaţi în Guvern anul trecut şi exproprierile declanşate anul acesta.

Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti. Noul tronson, a cărui construcţie este evaluată la circa 1,3 miliarde de euro, va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor. Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

“În ultimele două luni am rescris o aplicaţie, aplicaţia de metrou M6 (Magistrala 6 spre Otopeni - n.r.). Suntem în măsură să anunţăm astăzi că pe data de 27 vom depune această aplicaţie în valoare de 1,327 miliarde de euro fără TVA şi că avem tot aranjamentul financiar pentru Magistrala M6”,

 Felix Stroe, ministrul Transporturilor

Construcţia ar urma să fie gata în 2020, adică la termenul asumat de minister, a precizat Felix Stroe. Pe 6 decembrie, Metrorex a lansat în licitaţie contractul pentru consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti pentru efectuarea de exproprieri necesare realizării legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni (Magistrala 6 - 1 Mai-Otopeni), în valoare de 2,079 milioane de lei, fără TVA.

 

 

×
Subiecte în articol: magistrala metrou M6