x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzacţie - Generali cumpără Ardaf şi RAI

Tranzacţie - Generali cumpără Ardaf şi RAI

26 Iun 2008   •   00:00

Generali PPF Holding va prelua controlul companiilor de asigurări Ardaf şi Roumanie Assurance International (RAI) pentru 80 de milioane de euro, în baza unui acord încheiat cu fondul ceh de investiţii PPF Investments.



Generali PPF Holding va prelua controlul companiilor de asigurări Ardaf şi Roumanie Assurance International (RAI) pentru 80 de milioane de euro, în baza unui acord încheiat cu fondul ceh de investiţii PPF Investments. Acordul se referă la preluarea unei participaţii de 72,7% la Ardaf şi de 99,9% la RAI, tranzacţii care vor fi supuse aprobării de către autorităţile de reglementare. "România este o piaţă strategică pentru noi, care în ultimii ani a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din Uniunea Europeană. În următorii ani, indicatorii fundamentali ai acestui stat vor susţine un ritm de creştere al pieţei de asigurări format din două cifre", a declarat Sergio Balbinot, directorul general al grupului Generali şi preşedinte al Generali PPF Holding. Tranzacţia va determina dublarea cotei deţinute pe piaţa din România de Generali, ajungînd la 11,7%.

Societatea Ardaf este controlată de Sabile Limited (Cipru), cu 72,75% din capital, firmă deţinută de PPF Investments, iar RAI este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa locală a asigurărilor medicale şi de călătorie. Generali PPF operează deja pe piaţa românească prin Generali Asigurări, prezent pe segmentul asigurărilor generale şi de viaţă, şi prin Generali Fond de Pensii, al treilea fond de pensii private obligatorii după valoarea activelor gestionate. În România grupul are o reţea formată din 8.000 de agenţi.

×
Subiecte în articol: economic generali