x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TREI avantaje ale adoptarii modelului Time As A Service in administrarea afacerilor

TREI avantaje ale adoptarii modelului Time As A Service in administrarea afacerilor

24 Oct 2023   •   16:09
TREI avantaje ale adoptarii modelului Time As A Service in administrarea afacerilor

Managementul afacerilor este un domeniu care a cunoscut o evolutie semnificativa in ultimele decenii ca urmare a introducerii unor noi concepte si tehnologii. Aceste elemente permit atingerea unei eficiente crescute in generarea de bunuri si servicii si, implicit, ajuta la obtinerea unor cote de profit semnificativ mai mari decat in cazul aplicarii modelelor clasice de business. Tot mai multe afaceri din Romania doresc sa profite de acest trend si introduc in activitatea lor modele recente, care si-au dovedit valoarea in economiile puternice din SUA si vestul Europei.

 

Un astfel de model este cel al considerarii timpului ca un serviciu drept o modalitate utila de a obtine avantaje competitionale prin digitalizarea tuturor proceselor implicate intr-o anumita activitate economica. O modalitate utila de introducere si folosire a conceptului este apelarea la firme de consultanta in afaceri, cum ar fi Arggo, o companie ce s-a remarcat tocmai ca urmare a popularizarii modelului in lumea afacerilor din Romania.

Iata ce avantaje pot obtine firmele ce apeleza la modelul time-as-a-service!

 

  • Folosirea eficienta a timpului si flexibilitatea resurselor temporale. Prin trecerea la noul model de afaceri, resursele temporale vor fi planificate, alocate si utilizate in asa fel incat sa se profite la maximum de potentialul de productie. De exemplu, prin automatizarea acelor sarcini care nu fac parte din nucleul de competenta a angajatilor sau a celor repetitive si consumatoare de timp, angajatii vor putea sa se concentreze pe acele activitati unde competentele lor sunt maxime, ceea ce permite o dezvoltare strategica si cu maxima valoare adaugata.

 

Prin gestionarea corecta a acestei resurse valoroase se vor face economii importante prin ajustarea nivelului de servicii in concordanta cu realitatile economice de la un anumit moment dat. In acest fel, fluctuatiile volumului de munca nu vor mai duce la pierderi economice, putandu-se renunta la anumite servicii, daca situatia o cere, sau să se suplimenteze forta de munca pentru a se profita de o oportunitate.

 

  • Accesul la experti de valoare. Angajatii companiilor de consultanta in afaceri care implementeaza solutii pe baza modelului TaaS (time-as-a-service) au o vasta experienta, castigata in urma aplicarii in practica a conceptului in timpul colaborarilor anterioare. Serviciile acestora pot fi folosite doar in momentele in care prezenta lor este necesara, nemaifiind astfel nevoie sa se angajeze personal specializat, greu de gasit si care in mare parte din timp nu ar fi folosit la adevarata lui valoare.

 

  • Punerea accentului pe inovatie si strategie. Modelul de business TaaS este unul care a fost gandit ca unul ce trebuie sa evolueze continuu pentru a beneficia de cele mai noi evolutii din lumea afacerilor. Antreprenorii care apeleaza la aceasta varianta vor avea garantia ca se vor afla intotdeauna intr-o pozitie competitiva pe piata si ca vor putea face fata cu mai multa usurinta la riscurile inerente, ce nu vor intarzia sa isi faca prezenta.

 

In concluzie, apelarea la modelul de afaceri time-as-a-service reprezinta o modalitate ideala de acces la cele mai noi tendinte si inovatii din lumea de afaceri, element ce reprezinta cu adevarat un avantaj competitional si o garantie a succesului.

 

sursa foto: Arggo.com

×