x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tribunalul Comercial Cluj a dispus anularea preavizelor de concediere pentru 145 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii

Tribunalul Comercial Cluj a dispus anularea preavizelor de concediere pentru 145 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii

17 Iul 2013   •   19:26
Tribunalul Comercial Cluj a dispus anularea preavizelor de concediere pentru 145 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii

Tribunalul Comercial Cluj a dispus miercuri anularea preavizelor de concediere colectivă a 145 de angajaţi de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii.

Acţiunea în justiţie, în apărarea muncitorilor, a fost deschisă de Sindicatul "Industria Sârmei" de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii.

Preşedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flavius Motu, a precizat, miercuri, că procedura de concediere colectivă a celor 140 de angajaţi este nelegală.

"Tribunalul Comercial a admis, în parte, solicitarea Sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii de anulare a procedurii de concediere colectivă şi a preavizelor în cazul a 145 de angajaţi ai combinatului. S-a dispus anularea preavizelor iar procedura de concediere poate continua numai dacă se respectă prevederile legale. Actuala concediere colectivă nu a urmat paşii prevăzuţi de lege, a fost nelegală", a explicat Flavius Motu.

Potrivit liderului Sindicatului "Industria Sârmei", inginerul Ioan Pascu, decizia Tribunalului relevă că "sindicatul a avut dreptate când a contestat decizia de concediere".

Inginerul Ioan Pascu şi-a manifestat bucuria că "o instanţă din România a judecat conform dreptului comunitar" şi a spus că "este important că angajaţii Mechel Câmpia Turzii vor continua să lucreze mai departe în combinat".

Combinatul din Câmpia Turzii a intrat în insolvenţă în luna aprilie a acestui an, iar administratorul judiciar a decis, la începutul lunii iulie, să disponibilizeze 148 dintre cei 360 de angajaţi ai unităţii metalurgice

×