x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UE acuză SUA de discriminare față de producătorii auto din blocul comunitar

UE acuză SUA de discriminare față de producătorii auto din blocul comunitar

01 Noi 2022   •   09:18
UE acuză SUA de discriminare față de producătorii auto din blocul comunitar

UE vrea tratament egal partea SUA pentru constructorii auto din blocul comunitar, spune Josef Sikela, ministrul Industriei și Comerțului din Cehia, țară care asigură președinția rotativă a Consiliului UE, scrie Reuters.

"Ne aşteptăm la o derogare în U.S. Inflation Reduction Act pentru statele membre UE. Ideal am vrea să fie aceleaşi condiţii ca pentru Canada şi Mexic, dar va trebui să fim realişti şi vedem ce putem negocia", a spus oficialul ceh. 

Blocul comunitar acuză că US Inflation Reduction Act discriminează producătorii de baterii, echipamente pentru energie sustenabilă și vehiculele electrice deoarece oferă subvenții pentru Canada sau Mexic dar nu și pentru UE, în timp ce Bruxelles-ul oferă tratament egal. 

Un grup de acțiune constituit în acesc scop se va întruni zilele următoare, potrivit vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. 

"Ne concentrăm pe o soluţie negociată, înainte de a lua în calcul alte aspecte", a declarat acesta. 

US Inflation Reduction Act este cel mai mare pachet de investiții adoptat de Statele Unite în privința schimbărilor climatice. A fost adoptat în această vară și alocă circa 370 de miliarde de dolari pentru construcţia de centrale eoliene, panouri fotovoltaice, vehicule electrice. 

×
Subiecte în articol: ue auto electrice