x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UE: Bani pentru turismul românesc

UE: Bani pentru turismul românesc

de Jurnalul National    |    29 Apr 2008   •   00:00

Persoanele interesate de obţinere de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurilor turistrice pot depune dosarele la Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), care a lansat cererea de proiecte pentru finanţarea dezvoltării şi modernizării infrastructurii de turism



Persoanele interesate de obţinere de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurilor turistrice pot depune dosarele la Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), care a lansat cererea de proiecte pentru finanţarea dezvoltării şi modernizării infrastructurii de turism. Acest domeniu beneficiază, până în 2013, de fonduri de 330 milioane de euro în cadrul Programului Operaţional Regional (POR). Din totalul fondurilor, suma de 231 milioane de euro provine din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar restul reprezintă cofinanţare naţională.


OBIECTIVE. Investitorii interesaţi pot depune proiecte pentru amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potenţial turistic, valorificarea potenţialului turistic montan prin construirea infrastructurii necesare, dezvoltarea turismului balnear, reabilitarea, modernizarea şi extinderea structurilor de cazare, precum şi a utilităţilor aferente sau crearea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor. Cererile de finanţare pot veni din partea autorităţilor publice locale, singure, în parteneriat cu alte autorităţi publice locale sau cu ONG-uri, asociaţii de dezvoltare intercomunitară şi IMM-uri.


FONDURI. Prin POR, Uniunea Europeană va sprijini în perioada 2007-2013, dezvoltarea urbană, reabilitarea drumurilor judeţene şi a străzilor urbane, modernizarea infrastructurii serviciilor sociale, de sănătate, pentru situaţii de urgenţă şi a celei educaţionale, dezvoltarea mediului de afaceri regional şi local, valorificarea patrimoniului cultural şi promovarea potenţialului turistic al României. Bugetul total al POR este de circa 4,4 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. Finanţarea programului este realizează în proporţie de 84% din fonduri UE şi restul din fonduri naţionale.


×
Subiecte în articol: economic