x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE Bugetul etapei 1 a programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat

UPDATE Bugetul etapei 1 a programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat

22 Mai 2021   •   10:04
UPDATE Bugetul etapei 1 a programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat

Bugetul etapei 1 a programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat în mai puțin de la 24 de ore de la lansare, anunță Ministerul Mediului.

Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice.

În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei.

Voucherele rezervate vor fi validate în cursul săptămânii viitoare.

A doua etapă a programului, dedicată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete, va începe în 4 iunie, la ora 10.00.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ În programul "Rabla pentru electrocasnice" au fost acordate 33.000 de vouchere încă din prima oră, transmite Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Peste 155.000 de persoane s-au înscris în program.

"Peste 33.000 de vouchere au fost emise în prima oră a programului (începând cu ora 10:00). Jumătate din bugetul Etapei 1 a fost consumat; fonduri rămase - 15 milioane de lei", scrie MMAP pe Facebook.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" 2021 a debutat pe 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

Modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere. Ediţia din 2021 a programului "Rabla pentru electrocasnice" se va desfăşura etapizat, după cum urmează: Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie); Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 - 17 iunie); Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie - 1 iulie).

Echipamentele incluse în program şi sumele aferente sunt:

-400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;

-400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;

-400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

-400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;

-400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E;

-400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

-500 de lei pentru laptopuri;

-300 de lei pentru tablete.

Bugetul alocat ediţiei din acest an este de 75 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: rabla pentru electrocasnice