x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe la preţ redus

Vacanţe la preţ redus

de Elena Stan    |    31 Mar 2011   •   19:23
Vacanţe la preţ redus

159092-alben-a-plaj-20.jpgPreţurile pachetelor turistice pentru Sfintele Sărbători Pascale şi pentru 1 Mai, practicate de agenţiile de la noi din ţară, rămân la nivelul celor de anul trecut, în timp ce în străinătate scad cu 5%-10% în cazul Greciei şi Bul­gariei, cu până la 40% în Egipt, dar cresc cu până la 30% în staţiunile tur­ceşti. Persoanele care îşi achi­zi­­ţi­o­nează vacanţa din timp pot beneficia de reduceri substanţiale faţă de pre­ţurile de catalog. „Cu siguranţă anul acesta agenţiile de turism de la noi din ţară nu vor majora tarifele. Pre­ţurile pachetelor turistice rămân la nivelul celor practicate anul trecut, existând posibilitatea ca unii chiar să le scadă”, ne-a declarat Da­niel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Ro­mâ­nesc.

Pentru a atrage cât mai mulţi turişti, agenţiile introduc şi anul acesta tot felul de bonusuri şi servicii în plus pentru mai multe destinaţii. „Dacă anul trecut familiile cu doi copii de până în 12 ani plăteau doar zborul pentru al doilea copil, anul acesta nu vor mai plăti nimic. Această ofertă este valabilă pentru perioada iunie-septembrie în Turcia, iar cazarea se va face în hoteluri de 3, 4 şi 5 stele, cu regim all inclusiv. Preţurile încep de la 195 de euro, 265 de euro, respectiv 399 de euro de persoană, în funcţie de hotelul unde se face cazarea. Persoanele care au achitat integral preţul vacanţei în data de 31 martie pentru vară au beneficiat de reduceri de până la 40%. De azi, preţul pachetelor revine la cele din catalog, însă există posibilitatea să extindem cu o săptămână perioada de reducere, deoarece vor fi persoane care vor veni după târg şi vor dori să-şi achite vacanţa în condiţiile pe care le-a văzut în cadrul târgului”, ne-a explicat Marius Berca, manager al unei agenţii de turism. 

„Avem reduceri de 20% la pa­che­te­le turistice pentru Paşti şi 1 Mai pen­tru Băile Felix. Pentru Paşti, pre­ţul pachetului este de 158 de lei pentru două nopţi cazare cu mic dejun inclus la hotel de două stele şi 284 de lei pentru cazare la hotel de patru stele. Ca bonus oferim dejunul pascal. Pentru 1 Mai, preţul este de 133 de lei de persoană pentru două nopţi cazare la hotel de două stele, iar la patru stele preţul ajunge la 284 de lei. Pachetul pentru 1 Mai are inclus acces la ştrandul cu apă termală, precum şi acces la piscină”, ne-a declarat Marius Meruţă, reprezentantul unei agenţii de turism. 

La târg găsim şi oferte noi, cum ar fi insulele greceşti Kefalonia şi Asprovalta. „Este pentru prima dată când introducem pachete turistice pentru Kefalonia şi Asprovalta cu transport cu autocarul. Pentru Kefanolia, preţul pleacă de la 299 de lei în luna mai pentru şase nopţi cazare la vilă şi transport cu autocarul şi ajunge la 125 de euro plus 299 de lei în luna august, cu cazare la hotel de trei stele în regim all inclusiv”, ne-a declarat Călimănescu Teodor, reprezentantul unei agenţi de turism. Din cauza revoltelor din Grecia, Tunisia şi Egipt, touroperatorii au scăzut preţurile vacanţelor pentru anul acesta. „Marii câştigători ai revoltelor din Tunisia şi Egipt, în ceea ce priveşte turismul, sunt Turcia şi Spania. În timp ce agenţiile turistice din ţările lovite de revolte dimi­nuează tarifele pachetelor turistice cu până la 40%, în unele situaţii, ope­ratorii din Turcia le majorează. Touroperatorii internaţionali au început să reintroducă în ofertă Tunisia şi Egiptul.

Din dorinţa de a reveni pe poziţia de dinainte de revolte, la agenţiile din Egipt se observă o politică de diminuare a preţurilor între 25% şi 40%”, ne-a declarat Traian Bădulescu, consultant turistic. „Egiptul şi Tunisia erau printre primele destinaţii solicitate de turiştii români, după Turcia. Având în ve­dere evenimentele cu care s-au confruntat cele două ţări, agenţiile au decis reducerea tarifelor. De asemenea, creşterea cererii pentru Turcia a determinat operatorii să majoreze tarifele cu până la 30% în comparaţie cu cele practicate în 2010”, ne-a declarat Daniel Vasilescu. În perioada 31 martie-3 aprilie, Centrul expoziţional Romexpo din Bucureşti organizează cea de-a 25-a ediţie a Târgului de Turism al Româ­niei.

×
Subiecte în articol: economia