x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești BUNE pe piața de telefonie. Tarife mai mici pentru apeluri de la 1 ianuarie 2022

Vești BUNE pe piața de telefonie. Tarife mai mici pentru apeluri de la 1 ianuarie 2022

21 Dec 2021   •   09:03
Vești BUNE pe piața de telefonie. Tarife mai mici pentru apeluri de la 1 ianuarie 2022
Sursa foto: LDProd/Getty Images/iStockphoto

Tarifele pentru terminarea apelurilor telefonice vor scădea de la 1 ianuarie 2022. Motivul se află în Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene, transmite ANCOM.

"Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% faţă de cel practicat în prezent şi va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie mobilă desemnaţi cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie", arată  autoritatea.

Tariful va fi de 0,55 eurocenţi/minut pentru terminarea apelurilor mobile în aceeași rețea și de 0,07 eurocenţi/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propria reţea.

Regulamentul Comisiei Europene stabileşte şi tarifele pentru următorii ani Acestea sunt de 0,4 eurocenţi/minut între 1 ianuarie - 31 decembrie 2023 şi de 0,2 eurocenţi/minut după 1 ianuarie 2024.

Astfel, tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% sub cel practicat în prezent şi va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie fixă desemnaţi cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în propriile reţele publice de telefonie. Este ultima reducere a tarifului prevăzută de Regulament.

Tariful de terminare reprezintă preţul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în reţeaua căruia este terminat apelul efectuat de proprii utilizatori. Preţul se regăseşte în tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul.
 

×
Subiecte în articol: tarife apeluri telefonice