x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Victor Ponta: USL susţine propunerile pentru viitorul mecanism financiar multianual

Victor Ponta: USL susţine propunerile pentru viitorul mecanism financiar multianual

19 Noi 2012   •   13:01
Victor Ponta: USL susţine propunerile pentru viitorul mecanism financiar multianual
Sursa foto: Intact Images

USL a adoptat astăzi, în şedinţă, o rezoluţie referitoare la susţinerea de către toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună USL formulate pentru viitorul cadru financiar multianual de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, şi de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

"Aceste propuneri formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014 - 2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune. USL, ca majoritate de guvernare în acest moment în Parlamentul României şi foarte posibil ca viitoare coaliţie câştigătoare a alegerilor din 9 decembrie, solicită preşedintelui României şi celorlalţi reprezentanţi, primului-ministru, miniştrilor, ca în cadrul reuniunilor la care participă să meargă în totalitate pe această poziţie exprimată de Comisia Europeană şi Parlamentul European. Încă o dată, USL consideră că, alături de celelalte fundamente care ţin de drepturi şi libertăţi fundamentale, de statul de drept, Uniunea Europeană are ca fundament o politică de dezvoltare comună, care implică atât coeziunea şi fondurile structurale, cât şi sprijinul pentru agricultura europeană. Uniunea Europeană se bazează pe aceste fundamente şi USL consideră că România trebuie să sprijine şi să beneficieze în mod implicit de politicile referitoare la coeziune şi sprijin al agriculturii. Aceasta este poziţia politică a USL şi aceasta trebuie să fie exprimată în interesul României şi în interesul participării noastre în mod activ, în mod dinamic şi echilibrat, la viaţa Uniunii Europene, iar toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ceea ce este în interesul României şi în conformitate cu principiile fundamentale ale UE", a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă.

USL consideră că preşedintele României trebuie să apere interesul ţării noastre la Consiliul European, susţinând această propunere venită dinspre Comisia Europeană şi Parlamentul European, şi îl asigură de întreg sprijinul majorităţii parlamentare a USL în acest sens.

"Preşedintele României trebuie să înţeleagă şi să accepte responsabilitatea pe care şi-a asumat-o prin prezenţa sa la Consiliul European. România este îndreptăţită să primească un buget mai consistent, iar Preşedintele României are răspunderea de a se lupta pentru acest lucru şi de a nu fi de acord cu diminuarea bugetului pentru România. Ca formaţiune politică ce deţine majoritatea parlamentară în prezent şi, foarte probabil, şi în viitorul Parlament, USL consideră Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună drept elemente fundamentale ale proiectului european, în acord cu valorile UE", se subliniază în Rezoluţia USL.

"Această rezoluţie va constitui atât pentru Guvernul reprezentant al USL, cât şi pentru Parlamentul în care USL va deţine majoritatea şi foarte posibil o va deţine şi în următoarea legislatură o poziţie clară, fundamentală şi de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României", a mai spus premierul Victor Ponta.

×