x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Zeci de "indignaţi" protestează în faţa Bursei din Madrid

Zeci de "indignaţi" protestează în faţa Bursei din Madrid

de Agerpres    |    17 Sep 2011   •   15:14

Aproximativ o suta de persoane, convocate de miscarea 15M a "indignatilor" s-au adunat de la mijlocul zilei de sambata in fata Bursei din Madrid, in semn de protest fata de ceea ce ele numesc "lovitura de stat a pietelor financiare".

Potrivit EFE, manifestantii se alatura astfel miscarii 'Occupy Wall Street', care are loc la New York, si in cadrul careia se cere o economie in serviciul oamenilor, reglementarea pietelor financiare si limitarea influentei acestora asupra vietii politice, pe langa crearea unui sector bancar public si o impartire echitabila si dreapta a bogatiei.
La Madrid, manifestantii sustin ca organizeaza in fata Bursei "un for social de invatare si revendicari", in care sunt ascultate cinci discursuri, ale unor profesori si experti care critica actualul sistem financiar. "Indignatii" au afisat pancarte pe care scria "FMI, lasa-ne sa traim", "Dictatura pietelor", ori "Nu platim noi criza" si "Nu, nu ne reprezinta", sau "Bursa sau viata", "Suntem oameni, nu indici bursieri".
La initiativa manifestantilor de la New York au raspuns si grupuri de protestatari din San Francisco, Los Angeles, Seattle, Toronto, Atena, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Lisabona, Milano, Tel-Aviv ori Viena, iar in Spania, manifestatii similare au avut loc in Valencia, Bilbao, Barcelona, Santander si Las Palmas, potrivit agentiei spaniole de presa

×