x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri China: Vrea sa cumpere KMG International, dar nu are cu ce!

China: Vrea sa cumpere KMG International, dar nu are cu ce!

22 Mai 2018   •   09:11
China: Vrea sa cumpere KMG International, dar nu are cu ce!

Una dintre principalele divizii ale grupului CEFC China Energy, CEFC Shanghai, care ar urma să preia 51% din acţiunile companiei petroliere române KMG International NV, nu a reuşit să ramburseze obligaţiuni în valoare de 2,09 miliarde yuani (327 milioane de dolari) care au ajuns luni la maturitate, dar si dobanzi de 88,8 milioane yuani, ceea ce a ridicat noi semne de întrebare privind soarta intreprinderii.

 

Desi este pentru prima dată când compania ratează plata unor obligaţiuni, anunţul vine pe fondul îngrijorărilor vizand capacitatea CEFC de a-şi asigura serviciul datoriilor, după presa a scris ca preşedintele CEFC China Energy, Ye Jianming, a fost investigat de autorităţi pentru presupuse infracţiuni economice. Într-un comunicat de presă, CEFC Shanghai a informat că intenţionează să ramburseze obligaţiunile în următoarele şase luni.

Săptămâna trecută, grupul financiar ceh J&T Private Investments a preluat controlul asupra managementului subsidiarei CEFC Europe, divizia din Praga, din cauza eşecului companiei mamă de a-şi plati la timp datoriile.

În doar câţiva ani, CEFC s-a transformat dintr-un trader petrolier de nişă din oraşul natal al lui Ye Jianming (provincia chineză Fujian, din sud-estul Chinei) într-un conglomerat cu activităţi în domeniul energiei şi finanţelor. În septembrie anul trecut, CEFC susţinea că este cea mai mai mare companie privată de petrol şi gaze din China, cu aproape 50.000 de angajaţi şi venituri de peste 40 miliarde de dolari. Acum însă CEFC isi vinde din active şi nu a platit salariile din ultimele două luni, pe măsură ce creditorii se grăbesc să îşi recupereze banii imprumutati, fondul investigaţiei demarate de autorităţile de la Beijing.

În 2017, CEFC a primit acordul din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi confirmarea Consiliului Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al KMG International. AGERPRES

×