x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Ce vor chinezii sa faca pe aeroportul din Plovdiv

Ce vor chinezii sa faca pe aeroportul din Plovdiv

18 Mai 2018   •   18:08
Ce vor chinezii sa faca pe aeroportul din Plovdiv

Grupul chinez HNA Airport îşi va dubla investiţiile, până la 160 milioane de euro, pentru repararea şi mentenanţa aeroportul din Plovdiv (al doilea oraş din Bulgaria), a anunţat ministrul bulgar al Transporturilor, Ivaylo Moskovski.

 

În martie, Bulgaria a acordat grupului HNA Airport Group o concesiune pe 35 de ani pentru gestionarea aeroportului din Plovdiv iar compania chineză s-a obligat ca în această perioadă să facă investiţii de 79 milioane de euro.

"Concesionarii aeroportului din Plovdiv vor investi o sumă dublă şi într-un interval mai scurt de timp decât se preconiza", a informat Ministerul Transporturilor din ţara vecină la finalul unei întâlniri între Ivaylo Moskovski şi reprezentanţii consorţiului.

Investitorii chinezi vor să transforme treptat aeroportul din Plovdiv într-un hub regional cu două terminale pentru pasageri şi două terminale cargo. Pista de aterizare urmează să fie extinsă şi va fi construită o facilitate pentru întreţinerea avioanelor.

La rândul său, Ivaylo Moskovski, i-a informat pe investitorii chinezi despre planurile autorităţilor bulgare de a conecta aeroportul din Plovdiv de calea ferată Sofia-Plovdiv-Svilengrad, urmând ca lucrările de construcţie la tronsonul de cale ferată cu o lungime de 4,5 kilometri să înceapă anul viitor.

HNA Group este un grup cu peste 410.000 de angajaţi care realizează venituri de peste 90 de miliarde dolari anual. Grupul operează 16 aeroporturi în China cu un trafic de pasageri de 47,9 milioane anual. AGERPRES

×