x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Facebook isi face centru de date in Asia, pentru 1 miliard de dolari

Facebook isi face centru de date in Asia, pentru 1 miliard de dolari

06 Sep 2018   •   12:44
Facebook isi face centru de date in Asia, pentru 1 miliard de dolari

Reţeaua de socializare Facebook a anunţat joi că vrea să investească 1,02 miliarde de dolari la Singapore, în ceea ce va fi primul său centru de date din Asia şi al 15-lea din întreaga lume. 

 

Viitorul centru de date, care ar urma să devină operaţional în anul 2022, va fi alimentat în proporţie de 100% de energie din surse regenerabile şi va fi adoptat la climatul tropical din Singapore. Centrul din Singapore va găzdui serverele şi serviciile tehnice ale grupului american, a explicat într-o conferinţă de presă vicepreşedintele Facebook pentru infrastructuri de centre de date, Thomas Furlong. 

Avand o suprafaţă de 170.000 de metri pătraţi dispusi pe 11 etaje, centrul de date va fi conceput special pentru a rezista la temperaturile ridicate din Singapore graţie unui sistem de răcire inovator care va utiliza apă în loc de aer şi va fi adaptat la umiditatea ambientală. Faţada clădirii va avea o structură specială pentru a permite o mai bună circulaţie a aerului. 

"Am început să ne construim propriile noastre infrastructuri pentru că vrem să punem la punct centre de date foarte eficiente şi care corespund nevoilor noastre", a subliniat Furlong, potrivit caruia Facebook, care avea 2,23 miliarde utilizatori activi la finele lunii iunie, a ales Singapore datorită infrastructurilor sale solide, mâinii de lucru calificate şi climatului favorabil pentru investiţii. 

Tot la Singapore isi amenajeaza doua centre de date alt alt gigant din domeniul Internetului, Google, care si-a propus si un al treilea, pentru o investitie de 850 milioane de dolari.  

Foarte populară în Asia, reţeaua de socializare Facebook, fondată de Mark Zuckerberg, este si criticată în regiune, în special în Myanmar, unde este utilizată de armată şi extremiştii budişti pentru a propaga mesaje ostile împotriva minorităţii musulmane rohingya. AGERPRES

×