x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Începe construcția unei fabrici de ulei. Localitatea unde vor fi create sute de locuri de muncă

Începe construcția unei fabrici de ulei. Localitatea unde vor fi create sute de locuri de muncă

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   14:45
Începe construcția unei fabrici de ulei. Localitatea unde vor fi create sute de locuri de muncă
Sursa foto: Zona Libera Galati - Free Trade Zone

O fabrică de ulei va fi construită într-un oraș din România de către o firmă ucraineano-elvețiană.

Investiția se ridică la peste 20 de milioane de euro și vor fi create circa 200 de noi locuri de muncă.

Aceasta va fi localizată în Zona Liberă Galați. Terenul concesionat se întinde pe 45.000 de  metri părtrați. Contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani. Proiectul se află în faza finală de obținere a avizelor și autorizațiilor legale necesare pentru demararea construcției.

"Orașul nostru este tot mai atractiv pentru investitori, iar Zona Liberă se dezvoltă pe zi ce trece. Primele materiale pentru construcția noii fabrici de ulei au ajuns deja aici", a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

"La începutul acestei săptămâni, au ajuns și au fost descărcate primele tiruri cu o primă parte din echipamentul necesar pentru începerea lucrărilor. Din acest moment, nu mai există nici un impediment pentru derularea și finalizarea acestui proiect", a transmis conducerea Administraţiei Zonei Libere Galați.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat, la 6 februarie 2023, contractul de concesiune în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

 

×