x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Licitația pentru construcția autostrăzii Timișoara-Moravița va fi lansată în primăvara anului 2023

Licitația pentru construcția autostrăzii Timișoara-Moravița va fi lansată în primăvara anului 2023

24 Iun 2022   •   09:18
Licitația pentru construcția autostrăzii Timișoara-Moravița va fi lansată în primăvara anului 2023

Licitația pentru proiectarea și construcția autostrăzii Timișoara-Moravița va fi lansată în primăvara anului 2023, ca urmare a semnării Memorandumului între România și Serbia.

Autostrada va lega Timișoara de Belgrad prin semnarea dicumentului de către miniștrii Transporturilor Sorin Grindeanu și Tomislav Momirovic. 

Proiectul a fost lansat în 2016 și prevedea ca România să construiască un drum expres pe tronsonul Timişoara - Moraviţa, care să se conecteze la sistemul de autostrăzi din Serbia.

Sumele pentru finanțarea lucrărilor la tronsonul de 73 km provin din fonduri europene. 

"Odată cu semnarea acestui Memorandum, trecem la profil de autostradă Timişoara - Moraviţa. În anul 2016, a mai fost o tentativă de a se semna un astfel de Memorandum, dar din păcate, partea română nu a considerat o prioritate acest proiect. L-am reluat şi în acest moment ne aflăm în elaborarea studiului de fezabilitate. În toamna acestui an vom termina studiul de fezabilitate, iar în primăvara anului viitor va fi lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, ceea ce înseamnă ca, după evaluarea ofertelor, sper eu, în vara viitoare să înceapă să se lucreze. Avem finanţare, acest proiect face parte din Masterplanul de Transport al României. Lipsea acest Memorandum, pentru a avea autostradă, şi nu drum expres", a explicat Sorin Grindeanu.
 

×