x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti au fost reluate

Lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti au fost reluate

16 Feb 2022   •   10:46
Lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti au fost reluate

Lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, între Craiova şi Robăneşti (judeţul Dolj), au fost reluate, arată ministrul ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Stadiul construcției a ajuns la circa 43% din total. 

"S-au reluat lucrările pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, între Craiova şi Robăneşti (judeţul Dolj). Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 42,74%, iar constructorul are mult de recuperat! Acum se pun la punct: terasamentele (în funcţie de condiţiile meteo), sistemul de scurgere a apei, poduri", a scris demnitarul pe Facebook.

Circulaţia pe acest tronson trebuie deschisă anul acesta.
"ATENŢIE! Circulaţia pe tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta. Voi urmări stadiul lucrărilor! Aştept o mobilizare rapidă prin creşterea ritmului de lucru!"


Lucrările au început în 2019 și sunt executate de societatea italiană  Tirrena Scavi care a început lucrările în 2019. În iunie 2021 a fost emisă ultima autorizaţie de construire. Dar în aceeași lun au fost descoperite gropi cu oseminte pîn satul Gîrleşti. Poliţişti de la Secţia 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat din oficiu.
În situl arheologic se întinde un kilometru, mai multe gropi au fost făcute de arheologii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte. 

×