x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS pentru populație

O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS pentru populație

13 Sep 2021   •   09:42
O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS pentru populație

O nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie este lansată de Ministerul Finanțelor, în perioada 13 septembrie - 1 octombrie 2021, pentru persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârste de peste 18 ani. Acestea pot subscrie prin intermediul băncilor partenere titluri de stat denominate în lei şi în euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti BVB.

Băncile partenere sunt BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi B.R.D. - Groupe Societe Generale.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% şi 3,75%. Cele în euro au scadenţă de 5 ani şi dobândă anuală de 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară. Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă prin subscrierea în cadrul noii emisiuni.

×
Subiecte în articol: fidelis