x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Sorin Grindeanu anunță când va fi redeschisă linia de cale ferată din Portul Galați

Sorin Grindeanu anunță când va fi redeschisă linia de cale ferată din Portul Galați

29 Iun 2022   •   09:18
Sorin Grindeanu anunță când va fi redeschisă linia de cale ferată din Portul Galați

Lucrările la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi vor fi finalizate în luna august pentru a permite transportul cerealelor din Ucraina, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Lucrările, care sunt realizate în regie proprie de Regionala de Căi Ferate Galaţi, au început în luna iunie şi urmează să fie finalizate în luna august, anul acesta (2022). Redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucraina (via Republica Moldova) în Portul Galaţi", a scris acesta pe Facebook.

Lucrările la şina de cale ferată înseamnă înlocuirea a 1100 traverse din lemn speciale de 2,80 m şi a 250 de traverse din lemn speciale de pe zona aparatelor de cale, înlocuirea materialului mărunt de prindere, completarea prismei de piatră spartă şi executarea burajelor tehnologice.

O parte din lucrări sunt executate manual de lucrătorii Regionalei CFR Galaţi întrucât pentru acest tip de şină cu ecartament sovietic nu există în România utilaje grele de cale.

Au fost deja înlocuite 698 de traverse speciale din lemn 2,80 m dintre care 245 de traverse pe aparatele de cale. Au mai fost înlocuite aproape 4.000 de tone de material mărunt de prindere şi a fost completată prisma cu 120 de tone de piatră spartă. Burajul traverselor cu utilaje de mică mecanizare a fost realizat pe 1280 metri liniari de cale.

×