x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri EXCLUSIV/ Mike Brewer: “Soţia mea e un mai bun vânzător de maşini decât mine”

EXCLUSIV/ Mike Brewer: “Soţia mea e un mai bun vânzător de maşini decât mine”

de Sebastian S. Eduard    |    15 Feb 2013   •   13:20
EXCLUSIV/ Mike Brewer: “Soţia mea e un mai bun vânzător de maşini decât mine”

L-am prins pe Mike Brewer în Dubai unde filma la ultimul episod din nou lui show, “Wheeler Dealers Trading Up”, un spin-off al deja foarte popularului “Maşini pe alese”. În aşteptarea unei beri reci, pentru că fusese Ziua Profetului şi se apropia ora 18:30, la care primema dezlegare la băutură, am stat puţin de vorbă. Despre ce altceva decât despre maşini?

■ Câte maşini ai acasă în propriul tău garaj?
■ Pot să spun că am o colecţie de maşini, dar nu una foarte mare. Am maşini obişnuite, maşin cu care mă deplasez zilnic, de acasă la studio, de exemplu. Am un Ford S Max, care este o maşină fabuloasă. Am un Mitsubischi Pajero pe care îl folosesc pe teren accidentat şi cred că m-ai văzut de câteva ori cu ea în “Wheelers Dealers/Maşini pe alese”. Am un Audi A1 şi un Volkswagen Transporter. Asta ca să vorbim despre maşinile obişnuite. Dacă vrem să discutăm de maşinile mai puţin obişnuite, am un Bentley Continental GT. Am un 967 Mustang Fastback care este maşina mea de vis şi pe care în acest moment o restaurez. Am un Chevrolet Camaro din 1967. Am cumpărat zilele trecute un Chevy Impala 396, care se află în acest moment în California. Şi încerc să cumpăr un Pontiac GTO din 1966. Soţia mea nu ştie nimic despre ultimele două maşini, aşa că te rog să nu-i spui (râde).

■ Îţi plac al naibii de mult maşinile americane…Pentru un britanic…
■ Aşa este. Recunosc, am fost atins de microbul maşinilor puternice. Îmi plac maşinile anilor 60, maşinile din Statele Unite. Sunt agresive, fac mult zgomot, inspiră forţă. Acest lucru mă emoţionează şi mă fac să mă simt bine. Am spus-o de mai multe ori: îmi plac mult mai mult maşinile care mă fac fericit decât cele scumpe. Poţi să fii fericit şi dacă mergi cu un Mini. Sunt maşini cu personalitate care te fac fericit şi le prefer unui Bugatti Veyron cu cutie automată. De aceea am ales maşini ca Pontiac-ul sau Impala, pentru că atunci când te aflii în spatele volanului, la semafor şi forjezi acceleraţia îţi dai seama că te aflii la bordul unei maşini minunate…

■ Totuşi...nici o maşină britanică nu te face fericit?

■ Bentley-ul mă face fericit. Eu sunt o persoană care munceşte foarte mult. Discovery Channel mă “călăreşte” foarte tare (râde) şi găsesc normal ca răsplată pentru munca mea, la final, să stau alături de soţia mea, în maşina mea Bentley. Mă face să mă simt foarte special şi ştiu că toate eforturile depuse au meritat…

■ Din câte ştiu şi soţia ta a vândut şi ea maşini o perioadă…
■ Da, şi ea a activat în industria auto, a vândut maşini cum am vândut şi eu. Suntem împreună de 25 de ani….

■ …Ţi-a spus vreodată: “Nu cumpăra maşina asta, e mult prea scumpă”. Sau “O să se strice”…?

■ Este o tipă foarte deşteaptă, ştie o grămadă de lucruri despre maşini şi este o vânzătoare de maşini mult mai bună decât mine. Când am cumpărat Bentley-ul am lăsat-o pe ea să negocieze. La sfârşitul tratativelor vânzătorul a izbucnit în lacrimi şi a început să se tăvălească pe jos. (râde)

■ Mai ai vreo poveste memorabilă în legătură cu achiziţionarea unei maşini?
■ Am negociat maşini peste tot în lume. La un moment dat am luat un Mercedes 350SL de la un tip din Germania. Ştii, eu mă consider o persoană destul de extrovertită. Când negociez dau din mâini, explic - în fine am un limbaj al corpului extrem de pronunţat. Mă implic foarte tare, pentru că aşa sunt eu dar şi pentru că dă bine la cameră. Însă acest neamţ era, cum să spun – de 100 de ori mai vocal decât mine. Nu-l mai puteam controla. A ieşit un show grozav. Multă vreme fanii m-au oprit pe stradă şi mi-au spus că le-a plăcut “epiosdul cu nemţul”.
Dar dacă este să povestesc cea mai recentă întâmplare ciudată, aceasta s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni în Japonia. Mă aflam acolo pentru a filma pentru “Wheeler Dealers Trading Up”, ultima mea emisiune, şi trebuia să vând o maşină. Dădusem un anunţ la 950.000 de yeni, însă tipului i-a plăcut maşina atât de mult încât mi-a oferit 1,2 milioane de yeni. Asta nu mi s-a întâmplat niciodată - ca cineva să îmi ofere mai mult decât suma din anunţ.

■ Care este cea mai uimitoare maşină pe care ai condus-o?
■ Cred că ar fi mai multe. Am condus atât de multe maşini Am mers chiar şi cu o maşină de Formula 1….Nu aş putea să-ţi spun care a fost cea mai bună maşină pe care am condus-o pentru că ea ar putea fi chiar şi un Mini din 1965. Îmi mai aduc aminte de un Lotus Elan… Şi de multe altele…

■ În preajma Oscarurilor se decernează şi premiile pentru cele mai slabe filme – aşa numite “Golden Raspberry – Zmeura de Aur”. În mod logic: care ar fi cele mai proaste maşini conduse de tine?
■ Pot să dau două exemple. Cu una am avut de-a face chiar în ultimul sezon din “Wheelers Dealers”, este o Maruti (Suzuki) Alpha. Este o maşină hidoasă. A doua maşină care ar putea intra in această categorie este o Suzuki SG 410. Am cumpărat-o într-una din emisiuni şi a fost pur şi simplu oribilă.

■ Ai scăpat vreodată de o amendă a poliţie numai pentru că eşti o vedetă tv?
■ Da. (râde) Am fost oprit de un poliţist în Regents Park, Londra, pentru că am ocolit pe banda continuă o maşină care încerca să parcheze. Poliţistul s-a luat după mine, m-a oprit, s-a instalat lângă fereastră şi mi-a făcut semn să las geamul jos. A făcut o figură uimită, mi-a mărturisit că nu pierde nici una dintre emisiunile mele…apoi m-a lăsat să plec.

■ Unii spun că maşinile de azi nu mai au suflet…
■ Într-adevăr multe dintre maşinile de astăzi sunt plictisitoare. Neinteresante. Plate. Într-adevăr dacă mergi cu un Audi modern – soţia mea are unul – vezi că direcţia nu îţi dă nici un fel de feedback. Că parcă nu vrea să comunice cu tine. Pot să spun aceleaşi lucru despre un Volkswagen Golf, un Seat sau un Citroen. Arată grozav, dar..parcă nu sunt pe sufletul meu. Dacă vrei o maşină care să îţi producă emoţie, încă le mai poţi găsi pe piaţă. Trebuie doar să cauţi!

Negociatorul…
Mike Brewer este expertul suprem în maşini la mâna a doua, având la activ peste două decenii de experienţă în branşă. Acum el îşi doreşte să îşi îndeplinească o ambiţie de-o viaţă, verificând dacă poate să facă schimburi (evident de maşini) prin toată lumea astfel încât să ajungă de la o maşinuţă ieftină la un superautomobil, plecând de la o investiţie iniţială de numai 3000 de dolari. Aceasta este ideea noului show “Wheeler Dealers Trading Up”, care va fi prezent pe Discovery Channel începând cu luna mai. Şi chiar dacă nu ne vom mai întâlni cu partenerul său din seria originală difuzată în acest moment în 217 ţări din lume, Edd China, show-ul ne va oferi o serie de surprize de proporţii. Noi l-am văzut în acţiune, şi, credeţi-ne, Mike este exact tipul pe care vrei să-l iei cu tine dacă te duci în Târgul Vitan şi ai nevoie de o mână de ajutor...

×
Subiecte în articol: Mike Brewer