x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Peste 100 milioane lei, despăgubiri plătite anul trecut de către companiile de asigurări

Peste 100 milioane lei, despăgubiri plătite anul trecut de către companiile de asigurări

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2023   •   11:30
Peste 100 milioane lei, despăgubiri plătite anul trecut de către companiile de asigurări
Sursa foto: CatEyePerspective/Getty Images/iStockphoto

Anul trecut, proprietarii locuințelor protejate printr-o asigurare facultativă au primit sprijin financiar din partea companiilor de asigurări de peste 100 milioane lei. Totodată, despăgubirile plătite doar în baza acestor polițe au fost cu peste 29% mai mari față de anul 2021.

Conform datelor prezentate în raportul Autorității de Supraveghere Financiară, în 2022, peste 1.6 milioane de locuințe au beneficiat de protecția oferită de o asigurare facultativă, cu aproape 9% mai multe față de 2021.

„Acest fapt ne arată că, practic, românii devin din ce în ce mai conștienți de faptul că au nevoie de sprijinul unei polițe de asigurare care să îi ajute să își revină mai rapid și mai ușor din diverse evenimente nefericite: incendii, furtuni, explozii, spargerea unor conducte etc.”, transmite Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

„Aceste cifre, deși încă timide, ne arată că românii au devenit mai preocupați de beneficiile pe care le poate oferi o asigurare de locuință care să răspundă nevoilor lor. Indiferent de impactul pe care îl poate avea producerea unui risc asupra locuinței sau asupra bugetului unei familii, o asigurare va face mereu diferența în aceste situații nedorite”, a declarat Alexandru Ciuncan, Președinte & Director General al UNSAR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: companii asigurari despăgubiri