x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 4 din 5 tineri vor sa plece peste hotare pentru mai multi bani

4 din 5 tineri vor sa plece peste hotare pentru mai multi bani

25 Iul 2013   •   12:12
4 din 5 tineri vor sa plece peste hotare pentru mai multi bani

Contextul economic actual ii determina pe din ce in ce mai multi tineri sa isi doreasca un loc de munca in afara granitelor. Un studiu realizat de SmartDreamers arata ca 4 din 5 tineri vor sa plece peste hotare pentru mai multi bani, in pofida faptului ca premierul Victor Ponta este convins ca nu mai exista in acest moment un numar semnificativ de cetateni romani care vor sa mearga sa munceasca in strainatate.

Astfel, studiul releva ca 78% dintre tineri sunt determinati sa plece peste hotare din mai multe motive: fie pentru a-si mari veniturile, fie pentru a face diverse achizitii de bunuri sau chiar pentru a investi intr-o afacere.

"In strainatate, cel mai mare obstacol intalnit in cautarea unui loc de munca este faptul ca nu isi permit, din punct de vedere financiar, sa caute la fata locului. Urmatoarele doua dificultati semnalate sunt numarul mic al locurilor de munca si experienta profesionala redusa. O alta dificultate in gasirea unui loc de munca in strainatate, semnalata de 11% dintre respondenti este discriminarea. Si oferta salariala mica sau plafonarea profesionala reprezinta cele mai putin intalnite obstacole", se arata in comunicat.

Articolul complet pe wall-street.ro.

×