x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5 moduri ușoare de a câștiga bani online în 2024

5 moduri ușoare de a câștiga bani online în 2024

de Anastasia Paul    |    12 Mai 2024   •   17:00
5 moduri ușoare de a câștiga bani online în 2024

Cea mai recentă rundă de concedieri a Tesla este un avertisment că locurile de muncă nu mai sunt o sursă stabilă de venituri.  Muncitorii din întreaga lume sunt speriați. În fiecare moment, se tem să primească temutul e-mail „Bună ziua...”, și să-și piardă locurile de muncă.

Cu Tesla aflată acum la a patra săptămână consecutivă de disponibilizări, cei care aau fost concediați au apelat la Business Insider și pe LinkedIn pentru a-și împărtăși experiențele și sentimentele în această perioadă plină de nervi.

„Aștept în continuare ca Elon să trimită un alt e-mail și să ne spună că au terminat în sfârșit concedierea oamenilor. Avem nevoie de un anumit nivel de închidere sau de un semn că putem înceta să ne mai îngrijorăm că ne pierdem locurile de muncă", spune un angajat anonim pentru Insider. 

Este această ultimă rundă de concedieri de la Tesla un semn că lucrurile se schimbă cu adevărat în forța de muncă? Va reveni vreodată forța de muncă la stabilitatea ei pre-pandemică?

Se pare că locurile de muncă trec printr-un fel de metamorfoză, în care vechiul strat este îndepărtat treptat, în timp ce este înlocuit cu o agitația, munca pe cont propriu, auto-angajarea, etc.  

Profesioniștii de pretutindeni își doresc un sentiment de independență și autonomie pentru a putea să-și ia cariera și viitorul financiar în propriile mâini și să lucreze în propriile condiții, fără amenințarea constantă ca le va fi smuls covorul de sub picioare.

Cel mai bun răspuns la aceasta este să găsești modalități de a-ți câștiga banii, folosind ceea ce se află deja în propriile mâini pentru a construi venituri pasive și libertate financiară.

A face bani online este o opțiune foarte atractivă pentru majoritatea oamenilor deoarece necesită resurse minime și se poate face din confortul propriului birou de acasă – sau din dormitor, după caz. Dacă ai descoperit în ultima vreme că jobul tău nu mai există ori este amenințat, și ești îngrijorat de finanțele tale personale, iată câteva modalități relativ simple de a câștiga bani rapid. Acestea te vor ajuta să rămâni pe linia de plutire până când îți vei găsi altceva sau până îți vei dezvolta o afacere independentă solidă. 

1. Grupuri focus online
Companiile caută mereu feedback cu privire la produsele și serviciile lor pentru a asigura viabilitatea lor înainte de a le lansa publicului, așa că uneori vor găzdui focus grupuri pentru a înțelege feedback-ul și reacțiile inițiale ale oamenilor înainte de a se angaja îmtr-o lansare completă. Platforme precum Testarea utilizatorilor, Interviurile utilizatorilor și Cercetarea de piață iPoint sunt locuri legale excelente pentru a crea un profil și pentru a-ți propune să participi la focus grupuri și oportunități de cercetare de piață, dintre care multe sunt găzduite online. Compensația poate fi de până la 50 de dolari și poate ajunge până la 300 de dolari sau mai mult pentru un proiect.

2. Găzduire Ateliere Virtuale
Dacă tocmai ai fost concediat sau ai impresia că vi fi în curând, gândește-te la toate cunoștințele și expertiza pe care le-ai dobândit de-a lungul timpului.

Sunt șanse să știi multe lucruri pe care alții nu le cunosc, așa că folosește-ți abilitățile în avantajul tău financiar. Găzduiește ateliere și evenimente de formare online pentru a-i învăța pe alții. Oferă participanților materiale de curs (poți face acest lucru cu ușurință cu instrumente de instruire AI) și găzduiește ateliere prin video-conferință la distanță, cum ar fi Zoom sau Google Meet.

3. Vânzarea de articole vechi
Ai un munte de obiecte de colecție în dulap, garaj sau depozit? Este timpul să le sortezi și să vinzi tot ce nu avi nevoie. Hainele, jucăriile vechi, jocurile și articolele de epocă pot fi valoroase, mai ales dacă sunt rare și greu de găsit. Poți chiar să le restaurezi cu câteva pensule de vopsea și câteva instrumente de bricolaj și de curățare, pentru a le reîmprospăta culoarea și calitatea inițială, apoi le poți vinde pe eBay, OLX, etc.

4. Marketing afiliat
Identifică o nișă care este la mare căutare, de care ești pasionat, apoi găsește produse sau servicii care se aliniază cu acea nișă și promovează-le pe blogul, paginile de socializare sau site-ul tău, prin link-uri afiliate. Vei câștiga un comisionpe baza fiecărei vânzări reușite. Te poți alătura rețelelor afiliate, cum ar fi Amazon Associates, ShareASale.

5. Locuri de muncă la distanță pentru serviciul clienți
O altă modalitate de a face bani online destul de ușor este să cauți locuri de muncă la distanță în serviciul clienți. Aceste locuri de muncă pot fi găsite fie direct pe pagina unei companii, prin aderarea la un centru de apel și la agenții de servicii pentru clienți, externalizate de companii, fie căutând locuri de muncă freelancer sau flexibile de service clienți pe platforme precum Upwork. Aceasta este o modalitate excelentă de a lucra temporar până îți vei găsi un loc de muncă stabil. 

Toate aceste 5 moduri de a face bani online pot fi realizate în cel mult câteva ore sau zile și nu este nevoie să ai capital de afaceri substanțial sau să lucrezi în afara locuinței tale, notează forbes.com.

 

×