x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 70% dintre angajații care au un al doilea job sunt motivați de creșterea veniturilor pe termen lung

70% dintre angajații care au un al doilea job sunt motivați de creșterea veniturilor pe termen lung

27 Iul 2022   •   10:36
70% dintre angajații care au un al doilea job sunt motivați de creșterea veniturilor pe termen lung

70% dintre angajații care au un al doilea job sunt motivați de creșterea veniturilor pe termen lung, arată un sondaj eJobs România.

Totodată, 8,2% au ales acest lucru pentru o perioadă scurtă de timp astfel încât să facă o achiziție pe care nu și-o permiteau, iar 6,7% au avut mereu două joburi. 10,6% dintre participanții la studiu au spus că primul loc de muncă nu era atât de solicitant încât să nu poată lucra și în altă parte, iar 5% au vrut să facă o schimbare în carieră dar nu erau siguri că li s-ar potrivi. 

"Odată cu intrarea în normalitate a stilului de muncă remote, angajaţii au devenit mai stăpâni pe felul în care îşi gestionează timpul şi pot, astfel, să jongleze mai uşor cu două joburi. Chiar şi în aceste condiţii, cei mai mulţi dintre ei (72%) aleg să adauge un job part time locului de muncă de bază pe care îl au şi care este full time. 13% susţin, în paralel, două locuri de muncă full time, 6% două part time, iar 9% au un job de luni până vineri şi încă un job în weekend-uri", spune Ana Călugăru, head of communications la eJobs România.

Circa 50% dintre cei care au două locuri de muncă spun că angajatorii sunt informați despre acest lucru, 23% au declarat că doar unul dintre angajatori știe iar 21% nu au adus la cunoștința niciunuia.

Totodată, 60% dintre cei chestionați spun că cel mai greu este menținerea echilibrului între viața profesională și cea personală, pentru 25% este greu să gestioneze timpul de lucru iar 10% consideră că este dificil să fie performanți la ambele locuri de muncă.

Astfel, 40% dintre cei chestionaţi declară că, în momentul în care unul dintre cele două locuri de muncă le-ar aduce un salariu suficient pentru nevoile lor financiare lunare, ar renunţa la cel de-al doilea job. Aproape un sfert ar face acelaşi lucru dacă ar ajunge să se simtă epuizaţi din punct de vedere fizic sau emoţional sau dacă nu ar reuşi să mai menţină un echilibru între viaţa personală şi cea profesională (17,3%). 6,7% nu ar putea să aibă două joburi în paralel dacă nu ar mai putea lucra de acasă, iar 3,3% declară că vor renunţa la a doua sursă de venit imediat ce vor strânge banii necesari pentru o achiziţie importantă pe care o plănuiesc pentru perioada următoare, dar pe care nu şi-o permit încă. 8,5% dintre respondenţi nu iau în calcul sub nicio formă varianta de a rămâne cu un singur job", arată cercetarea.
47,4% dintre participanţi consideră că pot lucra la ambele locuri de muncă pe termen lung, iar 52,6% consideră că este imposibil să lucreze astfel mai mult de un an. 

"Surprinzător a fost să vedem repartizarea pe categorii de vârstă a celor care au avut în ultimii doi ani cel puţin două joburi. Ne aşteptam ca numărul cel mai mare de respondenţi să vină din categoria de vârstă 19-25 de ani. Cu toate acestea, ei reprezintă doar 7,4% din total. 33,8% dintre cei care au avut în ultimii doi ani cel puţin două joburi simultan au între 36 şi 45 de ani, 28,9% între 26 şi 35 de ani, 21,8% între 46 şi 55 de ani şi 8% peste 55 de ani", a spus Ana Călugăru.
Sondajul a fost realizat în luna iulie, pe 1.200 de respondenţi.

 

×
Subiecte în articol: venituri al doilea job