x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Bani pentru românii care își schimbă domiciliul sau locul de muncă

Bani pentru românii care își schimbă domiciliul sau locul de muncă

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   11:30
Bani pentru românii care își schimbă domiciliul sau locul de muncă

Persoanele care cceptă să își schimbe domiciliul sau locul de muncă pot primi până la 15.000 de lei.

Se dau bani de la stat pentru românii care își schimbă domiciliul pentru locul de muncă: ”Sumele pornesc de la 1.000 de lei și ajung până la 15.000 de lei”

 

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au parte de sprijin din partea statului.

Românii care se angajează prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ( AJOFM) pot primi între1.000 de lei -15.000 de lei. Scopul este de a încuraja încadrarea în câmpul muncii.

”Mobilitatea forței de muncă este stimulată în România. AJOFM are o serie de prime pe care le acordă beneficiarilor care intră în aceste programe de mobilitate. Mă refer aici la cei care își schimbă domiciliul, locul de muncă… sumele pornesc de la vreo 1.000 de lei ajung până la 15.000 de lei. Sunt mai multe forme și cine este interesat găsește toate detalii dacă sună sau vine la noi.

Există primă de relocare pentru cine își găsește un loc de muncă la peste 50 de kilometri, dacă îți și schimbi domiciliul acolo, dacă vii și te muți într-o localitate din lista localităților stabilite în fiecare an de Ministerul Muncii ca fiind localități considerate defavorizate.

Nu poți nici să te muți de la Constanța la Sibiu și să te aștepți să primești bani pentru că sunt două poluri de dezvoltare urbană. Scopul acestor programe este de a stimula ocuparea locurilor de muncă vacante cu persoane din zonele unde există mai multe persoane fără un loc de muncă în zonele unde cererea este mare.

Sistemul funcționează inclusiv dacă ne referim la localități din județul Sibiu” a explicat Cosmin Roșu, directorul AJOFM Sibiu, notează turnulsfatului.ro., citată de antena3CNN.

Cunoscută sub numele de primă de instalare, indemnizația se acordă în două tranșe: (50% la data instalării și 50% după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare), iar cuantumul acesteia este diferențiat astfel:

  •  12.500 lei pentru șomerii care se încadrează în muncă, într-o altă localitate și își schimbă domiciliul sau reședința;
  • 15.500 lei pentru șomerii care sunt însoțiți de membrii familiei care își schimbă domiciliul;
  • în cazul în care ambii soți îndeplindesc condițiile de acordare a primei de instalare, unul va primi 12.500 lei, iar celălalt va primi 3.500 lei.

 

×
Subiecte în articol: bani domiciliu munca schimbare