x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce spune ministrul Turismului despre reluarea acordării voucherelor de vacanţă

Ce spune ministrul Turismului despre reluarea acordării voucherelor de vacanţă

14 Dec 2021   •   10:30
Ce spune ministrul Turismului despre reluarea acordării voucherelor de vacanţă
Sursa foto: pixabay.com

Proiectul actului normativ pentru reluarea acordării voucherelor de vacanţă se află în procedură de avizare iar în această săptămână ar putea fi adoptat, potrivit ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

"Mulţi miniştri au stat în faţa industriei şi au promis. Însă, de această dată, nevoile sunt ascultate cu adevărat şi mai mult decât atât, sunt înţelese. Din acest motiv, vreau să stabilim obiective realizabile, care să poată fi concretizate în cel mai scurt timp cu putinţă. Aşa cum aţi văzut, chiar după prima întâlnire cu industria, proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă a fost imediat pus pe circuitul de avizare şi sper ca săptămâna aceasta să fie adoptat. A fost un deziderat asupra căruia am convenit împreună şi, totodată, o primă acţiune pe care o puteţi lua ca exemplu pentru modul în care vreau să se desfăşoare lucrurile", a transmis acesta.

Totodată, el a amintit că industria turismului a fost grav afectată de pandemie și promite programe de profesionalizare pentru lucrătorii în domeniu. 
"Este o realitate că industria ospitalităţii se confruntă cu o lipsă acută de personal calificat, iar pandemia a agravat şi mai mult situaţia. Această forţă de muncă trebuie recuperată şi, pentru că România are resursele umane necesare, trebuie să înceapă programe de profesionalizare. Prin urmare, o soluţie viabilă, care trebuie aprofundată, este învăţământul dual. Avem nevoie de o implicare la fel de activă din partea tuturor actanţilor economici din HoReCa, pentru a stabili modul în care acest obiectiv poate fi îndeplinit", a mai spus Cadariu.

 

×
Subiecte în articol: tichete de masa