x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cele mai bune joburi pe care le poți avea dacă îți dorești un program flexibil

Cele mai bune joburi pe care le poți avea dacă îți dorești un program flexibil

03 Iun 2021   •   11:55
Cele mai bune joburi pe care le poți avea dacă îți dorești un program flexibil

Ți-ai imaginat încă din fragedă copilărie că vei lucra într-un birou la program de 9-18? Probabil că nu. Niciun copil nu-și dorește asta și în multe cazuri nici măcar adulții nu sunt fanii acestui program, asta dacă ar încerca un exercițiu de sinceritate. Totuși, foarte mulți dintre noi ajungem să facem exact asta.

 

Să fie asta singura opțiune? Noi credem că nu. Deși un job cu ore fixe pare atrăgător din punct de vedere al stabilității, există câțiva temerari care au perfecționat arta de a avea un program flexibil, mulți dintre ei cu rezultate încântătoare. Vrei să te alături curentului? Aruncă o privire pe joburile cu program flexibil de mai jos și vezi ce ți se potrivește. 


 

Designer web 

 

Bănuim că nu mai este absolut niciun secret că joburile în domeniul IT sunt printre cele mai bine plătite, dar meseria de web designer se încadrează confortabil și în topul celor mai flexibile. Poți lucra practic de oriunde și la orice ore atâta timp cât ai la dispoziție un calculator potent și o conexiune perfectă la internet. Cu puțin talent și după urmarea unor cursuri de web design, poți deveni foarte rapid propriul tău șef. Cu cât ajungi mai priceput și mai cunoscut, cu atât vor crește veniturile și ofertele. 

 

Model de videochat 

 

Toată lumea a auzit despre câștigurile fabuloase din videochat dar, din păcate, mulți nu înțeleg câtă muncă și seriozitate presupun acele câștiguri. În plus, pentru a putea progresa în această meserie, este nevoie de constanță. Dacă schimbi mereu orele la care apari online pe platforme, chiar și cei mai dornici de interacțiune utilizatori îți vor pierde la un moment dat urma. Totuși, studiourile serioase, precum Models4Models, înțeleg prea bine faptul că fiecare persoană lucrează în ritmuri diferite și are diverse responsabilități. Vei avea astfel ocazia să-ți organizezi programul în ture care să-ți convină. 

 

Scriitor și editor de conținut

 

Având în vederea mutarea decisivă a mai tuturor afacerilor în online, plus impactul extraordinar pe care îl are în zilele noastre social media, era practic imposibil ca cererea de conținut scris să nu explodeze. Dacă ai fost de mic un vrăjitor al condeiului, vei face o tranziție logică și lină către tastatură. Un content writer cu ceva experiență în spate va face bani frumoși așezat la o masă în cafeneaua preferată, având nevoie doar de un laptop și de inspirație. Clienții mulțumiți de materialele tale te vor recomanda și altora și astfel portofoliul tău va crește. 

 

Fotograf 

 

Arta vizuală te-a atras dintotdeauna? Ei bine, nu vei găsi mereu lumina potrivită într-un birou, așadar acest job te va purta destul de departe de casă, uneori la ore foarte diferite de programul normal. În același timp, vei colabora cu o multitudine de clienți, cu cerințe care mai de care mai deosebite. Ceva cunoștințe de editare îți vor fi de asemenea de nădejde, dar vei avea timp destul de cercetare și cursuri între shootinguri. În timp îți vei permite aparate de fotografiat performante ce pot surprinde extrem de bine subiectul compoziției tale. 

 

Șofer

 

Probabil cel mai flexibil job din această listă, meseria de șofer necesită foarte multă pasiune, dar și răbdare pe măsură. Cum aplicațiile de ride sharing sunt din ce în ce mai uzitate de români, nu vei duce lipsă de clienți, dar va fi nevoie de o atitudine excelentă pentru a te face remarcat. Identifică orele de vârf unde poți scoate cel mai mare profit sau ia pasageri între două drumuri pentru a achita facturile. Ești în total control asupra programului de muncă! 


 

Nu suporți un program fix? Acum ai de unde alege!

×