x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Circa 80% dintre angajații români au început să reducă cheltuielile inutile

Circa 80% dintre angajații români au început să reducă cheltuielile inutile

15 Sep 2022   •   11:11
Circa 80% dintre angajații români au început să reducă cheltuielile inutile

Circa 80% dintre angajații români au început să reducă cheltuielile inutile, arată un sondaj realizat de platfoma de recrutare online BestJobs.

Prin urmare, 25% au pus bani deoparte în ultima perioadă, 13% investesc pentru a-și spori sursele de venit și 10% vor să-și ia un nou job. 

Totodată, circa 35% dintre participanții la studiu spun că vor să-și eficientizeze consumul de energie în această iarnă, iar 20% consideră că nu vor fi afectați de creșterea prețurilor. 

În privința inflației galopante, care a ajuns  la 15,3% în luna august, doar 3% se bazează pe creșterile de salarii, în timp  ce 37% vor să-și optimizeze cheltuielile, 20% își amână vacanțele, 40% ies mai rar în oraș, 40% vor să achiziționeze mai puține haine, 33% vor să reducă cumpărătorile de produse electronice și electrocasnice și de gadget-uri, iar 33% pe cele neesențiale. 

De asemenea, 50% dintre angajați vor să reia munca de la birou pentru a reduce cheltuielile cu utilitățile. 

Însă serviciile de straming pentru filme și muzică vor fi reduse doar cu 3%, abonamentele la sălile de sport sau înot cu 3% iar cheltuielile pentru sărbătorile de iarnă tot cu 3%.

Sondajul BestJobs a fost realizat între 27 august - 11 septembrie 2022 pe 1.272 utilizatori de Internet din România.

 

×
Subiecte în articol: angajati cheltuieli