x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii CNS "Cartel Alfa" acuză disponibilizări mascate

CNS "Cartel Alfa" acuză disponibilizări mascate

de Diana Scarlat    |    27 Ian 2010   •   00:00



CNS "Cartel Alfa" acuză compania Bechtel că pregăteşte disponibilizarea "mascată" a 200 de angajaţi şi anunţă că AJOFM va sprijini sindicatul din companie în acţiunile care vor fi deschise în instanţă. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj consideră "ilegală şi abuzivă" eventuala disponibilizare a unor angajaţi ai companiei Bechtel.

"Urmăm procedurile scrise ale companiei şi periodic evaluăm competenţa profesională a angajaţilor noştri", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Bechtel, ca replică la acuzaţiile aduse de CNS "Cartel Alfa".

AJOFM Cluj va face un control pentru verificarea sesizărilor privind disponibilizările de personal, rezultatele urmând să fie comunicate la sfârşitul acestei săptămâni. La AJOFM Cluj s-au primit mai multe sesizări legate de desfacerea necorespunzătoare a unor rapoarte de muncă la Bechtel. Agenţia a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă din Cluj şi a discutat cu sindicatul, urmând să susţină demersurile întreprinse în ceea ce priveşte acţiunile în instanţă. Preşedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat, într-o conferinţă de presă, că sindicatul va protesta, nefiind de acord cu "disponibilizări mascate la Bechtel în urma unor evaluări a personalului". Potrivit acestuia, la 19 ianuarie, primii 60 de angajaţi au primit preaviz ca fiind necorespunzători profesional, printre aceştia numărându-se muncitori necalificaţi, şoferi, sudori, fierari betonişti, ingineri sau femei de serviciu. CNS "Cartel Alfa" Cluj va cere în instanţă anularea "disponibilizărilor mascate" şi va face "presiuni asupra autorităţilor statului şi a factorului politic să intervină".

×
Subiecte în articol: munca