x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Mai mulți bani pentru un milion de români de la 1 martie 2023. Cine sunt beneficiarii

Mai mulți bani pentru un milion de români de la 1 martie 2023. Cine sunt beneficiarii

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   12:30
Mai mulți bani pentru un milion de români de la 1 martie 2023. Cine sunt beneficiarii
Sursa foto: CatEyePerspective/Getty Images/iStockphoto

Circa un milion de persoane vor primi mai mulți bani începând cu 1 martie 2023, spune Marius Budăi, ministrul Muncii.

Vor crește astfel alocația pentru susținerea familiei, indemnizația lunară și bugetul lunar complementar pentru adulții cu handicap, indemnizația lunară pentru tineri, cuantumul indemnizației pentru creșterea copilului, indemnizația de sprijin. 

"Vorbim de actualizarea anuală a inflației, actualizare care are un impact pozitiv asupra indicatorului social de referință, care este în componența unor beneficii de asistență socială care se raportează la acest indicator.

Vorbim aici de venitul minim garantat, de alocația pentru susținerea familiei, de indemnizația lunară și bugetul lunar complementar pentru adulții cu handicap, de prestație socială pentru copii cu handicap, de alocația lunară de plasament și indemnizația de sprijinindemnizația lunară pentru tinericuantumul minim al indemnizației pentru creșterea copiluluiindemnizația minimă de concediu de adopţie şi de acomodare pentru cei care adoptă copiiindemnizația pentru sprijin pentru adopție.

Sunt prestații care, începând de la 1 martie, se actualizează cu această nouă valoare", a explicat demnitarul la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: bani Marius Budăi venituri 1 martie