x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești BUNE pentru persoanele cu venituri mici . Suma minimă de la care se vor acorda voucherele sociale în 2023

Vești BUNE pentru persoanele cu venituri mici . Suma minimă de la care se vor acorda voucherele sociale în 2023

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2022   •   12:55
Vești BUNE pentru persoanele cu venituri mici . Suma minimă de la care se vor acorda voucherele sociale în 2023

Valoarea voucherelor sociale va crește din 2023 iar de acestea vor beneficia persoane care au venituri sub 1.700 de lei.

Programul "Sprijin pentru România" va continua și anul viitor iar voucherele pentru alimente sunt în sumă de 250 de lei și vor fi acordate pentru câte două luni. 

De asemenea, beneficiarii vor fi cei cu venituri sub 1.700 lei din 2023, suma crescând de la 1.500 de lei în prezent. 

"Așa cum am promis, ultima tranșă de anul acesta pentru voucherele de 250 de lei, a început să fie plătită, începând de vineri. 

Sunt cetățeni care deja ne-au confirmat că au primit banii, pentru că vin sărbătorile și trebuie să facem tot ce trebuie și ce ne stă în putință, pentru a aduce cât de cât un zâmbet cât de mic pe fața semenilor noștri.

Dacă vorbim de 1 ianuarie, documentele premergătoare, mă refer aici la actele normative, ordonanța de urgență care a prevăzut aceste majorări și acele măsuri în continuarea programului "Sprijin pentru România", inclusiv bugetul a fost adoptat în Parlament, s-a dat votul final.

Sunt măsuri de sprijin pe care le-am decis în coaliție, care susține actualul Guvern, inclusiv ridicarea pragului valoric până la care se alocă aceste vouchere de alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Va continua pe tot parcursul anului 2023, începând din luna februarie.

Pragul s-a ridicat de la 1.500 la 1.700 de lei. După cum ați văzut și în acest an, am avut măsuri de sprijin până la concurența valorii de 2.000 de lei venituri", a explicat Marius Budăi, ministrul Muncii, la romaniatv.net.

 

 

×
Subiecte în articol: vouchere vouchere sociale