x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Proiect pentru antreprenoriat

Proiect pentru antreprenoriat

29 Sep 2010   •   00:00

Proiectul "Şi tu poţi să fii antreprenor" a fost lansat ieri de Patronatul Naţional Român, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Grupo Sec Formacio Y Consultoria SL din Spania, în calitate de parteneri. Proiectul urmăreşte să ofere alternative pentru 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, una dintre componentele proiectului fiind o serie de cursuri de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale în scopul iniţierii unei afaceri. Proiectul este finanţat din fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară nr. 5, "Promovarea măsurilor active de ocupare",

Domeniul major de intervenţie: 5.1 "Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare".

Proiectul a fost demarat la 1 august şi se va derula pe o perioadă de 36 de luni, având o valoare totală de 18.142.684 de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 16.979.795 de lei.

"Este o soluţie adaptată contextului actual în care societăţile comerciale nu angajează şi chiar preconizează în continuare disponibilizări, ceea ce reduce la maximum şansele persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în special a tinerilor şi a celor peste 45 de ani de a obţine un loc de muncă", arată iniţiatorii proiectului. Măsurile prevăzute în cadrul proiectului se adresează persoanelor cu o situaţie dificilă pe piaţa muncii, în principal şomeri, răspunzând astfel obiectivului general al POSDRU, care sprijină combaterea şomajului şi a inactivităţii, prin măsuri de ocupare cu caracter activ, preventiv, inovativ şi flexibil.

×
Subiecte în articol: munca