x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Recalcularea pensiilor. Câți ani de vechime sunt necesari pentru un venit de 6.000 de lei

Recalcularea pensiilor. Câți ani de vechime sunt necesari pentru un venit de 6.000 de lei

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   15:00
Recalcularea pensiilor. Câți ani de vechime sunt necesari pentru un venit de 6.000 de lei

Schimbări importante la recalcularea pensiilor vor avea loc anul viitor.

Astfel că pensionarii dezbat pe reţelele sociale articolele din noua lege şi aplică noua formula de calcul la propriile situații pentru a avea o idee cât mai excată asupra sumei pe care o vor primi după recalcularea pensiilor din septembrie 2024. 

Pensionarii au dedus că pentru a primi o pensie de 6.000 de lei ar fi nevoie de 33 de ani contributivi.

Spre exemplu, pentru o persoană care are 6 ani și 9 luni lucrați în grupe de muncă, dacă aplicăm formula de calcul folosită rezultatul va fi :33 de ani 3 luni, în condiții normale, adunate cu cei 6 ani și 9 luni  de grupe, ceea ce face ca anii de muncă să ajungă la 40 de ani, însă dacă ați lucrat în perioada de după pensionare, anii trebuie să fie scăzuți, în cazul de față ajungând la 39 de ani.

Punctele de stabilitate pe care le persoana în cauză sunt de 10,25, astfel pensionarul are 66,40755 puncte pe talonul de pensie, alături de punctele de stabilitate, ajungând la 76,65755.

Pensia românilor se va calcula astfel: numărul de puncte înmulțit cu VPR, ce ajunge la 81 de lei, ceea ce înseamnă că românul din exemplu va ajunge să primească 6.203 lei, iar după impozitul de 10%, acesta o să primească 5.800 lei, se arată într-un calcul realizat pe platformele de profil, potrivit kanald.ro

×
Subiecte în articol: pensie vechime recalculare