x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Record la târgul de joburi

Record la târgul de joburi

de Diana Scarlat    |    01 Noi 2009   •   00:00

Cel mai mare târg de carieră din această toamnă şi-a primit vizitatorii vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, din Bucureşti. Catalyst Solutions, compania organizatoare a târgului de joburi, a adus la eveniment 16.000 interesaţi de cele peste 1200 de oferte ale companiilor expozante.



Ajuns la cea de-a şaptea ediţie în această toamnă, târgul de carieră pentru profesionişti "Angajatori de top" a venit cu oferte pentru tinere talente, studenţi în ani terminali, dar şi pentru seniori, companiile dorind să angajeze profesionişti cu experienţă în această perioadă de criză economică. Cei mai mari angajatori au oferit vizitatorilor oportunitatea de a-şi dezvolta o carieră în organizaţiile lor, fie că este vorba despre stagii de practică, programe de management trainee, internshipuri sau angajări concrete. Expozanţii au prezentat atuul unor companii solide, stabile, cu obiective şi strategii de dezvoltare pe termen mediu şi lung, garantând seriozitatea în demersul de angajare.

MII DE CV-URI. 16 000 de tineri profesionişti cu experienţă de până la 10 ani, studenţi în ani terminali şi masteranzi şi-au lăsat CV-urile la standurile companiilor expozante în cele două zile ale târgului. Încă înainte de deschidere s-au format afară rânduri de persoane nerăbdătoare să treacă pragul târgului. Târgul "Angajatori de Top » a adăugat astfel performanţelor anterioare recordul absolut de persoane care i-au trecut pragul. Cei 60 de expozanţi au fost asaltaţi de tinerii dornici de a-şi începe o carieră şi de profesionişti cu experienţă, preocupaţi de schimbarea jobului sau de testarea pieţei. Au fost puse la bătaie peste 1.200 de oferte de angajare, programe de management trainee, internshipuri, stagii de practică din domenii ca IT&C, financiar-bancar, asigurări, consultanţă, retail, bunuri de larg consum, outsourcing.

AGLOMERAŢIE LA STANDURI. « Un adevarat maraton al angajărilor a fost în aceste 2 zile de eveniment. La standuri, reprezentanţii companiilor au făcut cu greu faţă numărului mare de aplicanţi, întrebările şi cererea de informaţii fiind foarte solicitante. Numărul de aplicaţii pentru un job a fost semnificativ mai mare comparativ cu ediţiile anterioare, dar şi companiile au început să accepte doar selectiv CV-uri. Feedback-ul pe care îl dorim de la companii în perioada următoare ne va arăta şi câte angajări concrete s-au făcut în urma aplicărilor şi un număr estimativ al CV-urilor ce vor rămâne în baza de date a companiilor pentru oportunităţi viitoare", a declarat Larisa Şerban, Project Manager Catalyst Solutions. Organizatorii evenimentului au sfătuit în prealabil candidaţii să se pregătească mai temeinic pentru participarea la această ediţie, având în vedere condiţiile economice actuale, să acceseze platforma online www.hipo.ro, pentru a se informa despre expozanţi şi ofertele acestora la târg, să participe la seminariile de carieră, la work-shopurile tematice şi la cele pregătite de PricewaterhouseCoopers. Peste 1.300 de candidaţi au participat la seminarele de carieră şi workshop-uri, iar 200 de candidaţi au primit feedback pe CV din partea consultanţilor Catalyst Solutions, la standul CV Clinic. S-a înregistrat o creştere de 30% a candidaţilor seniori, cu experienţă semnificativă, participanţi la eveniment. Organizatorii spun că acest lucru atară că evenimentele de carieră au încetat să mai fie percepute ca un instrument de recrutare de studenţi şi proaspat absolvenţi. "Angajatori de Top" continuă online până la sfârşitul lunii noiembrie, pe www.hipo.ro, portal de carieră dezvoltat de asemenea de Catalyst Solutions.

×
Subiecte în articol: munca